Τσίπρας για ακρίβεια στο ρεύμα: Να ακολουθηθεί το ιβηρικό μοντέλο

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του
τσίπρας-για-ακρίβεια-στο-ρεύμα-να-ακολ-64156

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας

Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, τόνισε την πολύ κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κρίσης. Μίλησε για ένα μοντέλο επιδότησης της αισχροκέρδειας, στράφηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της μη ρύθμισης της αγοράς ενέργειας.

Αλέξης Τσίπρας: «Να ακολουθηθεί το ιβηρικό μοντέλο αποσύνδεσης τιμής»

Ζήτησε να ακολουθηθεί το ιβηρικό μοντέλο, της αποσύνδεσης δηλαδή της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε ότι κρίνεται με άλλα κριτήρια από τον ελληνικό λαό γιατί έχει κυβερνήσει και ξέρει ότι κρίνεται κι από τις αγορές.

Υπογράμμισε πως στη ΔΕΘ δεσμεύτηκε πως θα ξεριζώσει τα κλεφτόδεντρα.

«Η παράταξη που μας έβαλε στα μνημόνια μάς κατηγορεί πως θα φέρουμε μνημόνιο», είπε.

Υποστήριξε πως η δική του κυβέρνηση μείωσε τις κοινωνικές ανισότητες, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τη μεσαία τάξη φτωχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στάθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης και στον αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από αυτό.

Σημείωσε, επίσης, πως η κυβέρνηση κρατά το τέλος επιτηδεύματος, αν και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει φόρους.

«Αδόκιμη η σύγκριση της μνημονιακής περιόδου με τη σημερινή. Αν είχα να μοιράσω 50 δισ. ευρώ κι όχι να μαζέψω 37 δισ. ευρώ θα έβγαινα για πάντα πρωθυπουργός. Πού πήγαν τα 50 δισ. ευρώ που έδωσε η σημερινή κυβέρνηση; Όχι, πάντως, στους μικρομεσαίους».

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, παραδέχθηκε ότι αν γίνονταν εκλογές το καλοκαίρι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν πρώτο κόμμα.

«Οι εκλογές με απλή αναλογική βαθιά δημοκρατικές» είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Για τις εκλογές με την απλή αναλογική, επισήμανε πως θα είναι οι πρώτες βαθιά δημοκρατικές εκλογές στη χώρα.

«Η νέα μεγάλη αλλαγή θα είναι οι συνεργασίες που θα προκύψουν. Αβεβαιότητα κι αστάθεια δεν είναι κυβερνήσεις που εκφράζουν πάνω από το 50% του ελληνικού λαού. Μόνο αν κυβερνήσει με τον Κυριάκο Βελόπουλο θα μπορούσε να είναι ξανά πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή με το ιταλικό μοντέλο Μελόνι».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ