Κατρούγκαλος για Τουρκία: Προκλητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

Κατρούγκαλος για Τουρκία: Ενωμένες οι πολιτικές δυνάμεις απέναντι σε αυτή την προκλητικότητα. Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν
κατρούγκαλος-για-τουρκία-προκλητικέ-60203

Κατρούγκαλος για Τουρκία: Ενωμένες οι πολιτικές δυνάμεις απέναντι σε αυτή την προκλητικότητα

Σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ και το Kontra Channel, ο ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος για την Τουρκία, χαρακτήρισε απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επεσήμανε μάλιστα πως οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι ενωμένες απέναντι στη αυτή την επιθετικότητα και οποιαδήποτε απειλή παραβίασης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Μάλιστα, εκτίμησε πως δεν αρκούν οι περισσότερο ή λιγότερο επιθετικές δηλώσεις των εταίρων της Ελλάδας.

Κατρούγκαλος για Τουρκία: Να αξιοποιηθεί το πλαίσιο κυρώσεων του Ιουνίου 2019

Όπως είπε, αυτός είναι και ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αξιοποιήσει το πλαίσιο κυρώσεων του Ιουνίου 2019 και παράλληλα να μην παραχωρήσει «δωρεάν» την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ, αλλά να τη συνδέσει με τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας και τη δέσμευση για κοινή προσφυγή στη Χάγη για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες.

Εν συνεχεία, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε αναφορά στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού / προσφυγικού ζητήματος εκ μέρους του Τούρκου προέδρου.

Επισήμανε ότι είναι αναγκαία η απόκρουση εκ μέρους μας της τουρκικής προπαγάνδας και η υπεράσπιση των συνόρων μας, αλλά εξίσου αναγκαίος είναι και ο ταυτόχρονος σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και του ανθρωπιστικού δικαίου στο οποίο η Ελλάδα πρέπει να είναι προσκολλημένη και να μην δίνει έδαφος για εκμετάλλευση στη γειτονική Τουρκία-παραβάτη.

Κατρούγκαλος για Τουρκία: Δεν έχουμε τη στήριξη που θα έπρεπε

Ο τομεάρχης Εξωτερικών τόνισε ότι η πολιτική Μητσοτάκη έχει καταστήσει το προσφυγικό από ευρωτουρκικό, ελληνοτουρκικό θέμα με αποτέλεσμα να εκτίθεται η Ελλάδα διεθνώς και να μην έχουμε τη στήριξη που έπρεπε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Τέλος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε πως η έλλειψη θεσμικών ελέγχων, οι συνεχείς αντιφάσεις ή και ψευδολογίες κυβερνητικών στελεχών εκθέτουν συχνά τη χώρα μας στο εξωτερικό.

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ