ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο με φόντο την Εξεταστική

Τα νεότερα γύρω από την Εξεταστική Επιτροπή συζητούνται σήμερα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ
συριζα-συνεδριάζει-το-εκτελεστικό-γρ-61718

Τα νεότερα γύρω από την Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές που βρίσκεται εν εξελίξει συζητούνται σήμερα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. Τα θέματα συζήτησης θα είναι οι εξελίξεις της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, θέματα επικαιρότητας αλλά και η πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν όψει εθνικών εκλογών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως αυτή την εβδομάδα θα μπει άρον άρον τέλος στις εργασίες της, χωρίς να κληθούν ουσιώδεις μάρτυρες και με κάθε κόμμα να καταλήγει στο δικό του πόρισμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Το πολιτικό σύστημα βράζει

Ως προς το θέμα του απορρήτου, στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως πρώην διοικητές της ΕΥΠ κι έγκριτοι συνταγματολόγοι «τράβηξαν το αφτί» της κυβέρνησης, ενώ ακόμα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε, ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση, να πει κάτι περί «λογοδοσίας».

«Δεν γινόταν αλλιώς. Το πολιτικό σύστημα βράζει. Όπως πάντα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα στηριχθεί στα μέλη της λίστας Πέτσα. Θα επιδιώξει να εξαφανιστεί το θέμα από κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες, ως μη γενόμενο, ώστε τίποτα να μην θυμίζει ένα τεράστιο σκάνδαλο που σε άλλες χώρες θα είχε προκαλέσει σεισμό, ρίχνοντας την κυβέρνηση.

Αυτά συμβαίνουν, όμως, σε χώρες που ο νόμος ισχύει για όλους. Σε χώρες που πρωθυπουργοί καλούνται από τον εισαγγελέα, γιατί η δημοκρατία ξεπερνά τα πρόσωπα. Στην Ελλάδα του καθεστώτος Μητσοτάκη η σιωπή είναι ο νόμος. Κι αυτός ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί παντού», επισημαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας από Παίδων: Συστηματική εγκατάλειψη του εθνικού συστήματος υγείας

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, με αφορμή την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 παιδιά να περιμένουν να χειρουργηθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με την διοίκηση του νοσοκομείου και τη συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων δήλωσε:

«Στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας , δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία όλο το Σεπτέμβρη και δεν δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσουν ξανά να γίνονται. Αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία εκατοντάδων παιδιών και οδηγεί οικογένειες, εκατοντάδες οικογένειες, 3.000 οικογένειες, γιατί τόσος είναι ο αριθμός των παιδιών που είναι σε λίστες αναμονής να ψάχνουν να βρουν λύση σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Το πρόβλημα αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά, ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό και είναι απόρροια μιας συστηματικής εγκατάλειψης του εθνικού συστήματος υγείας».

.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ