ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους της Αυγής για τις περικοπές

συριζα-αντιδράσεις-από-τους-εργαζόμε-59069

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εργαζόμενοι της Αυγής αντιδρούν σε επερχόμενες απολύσεις και περικοπές

Σίριαλ χωρίς τέλος φαίνεται να είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με την Αυγή και τους εργαζομένους της οι οποίοι δεν δέχονται σε καμία περίπτωση ούτε περικοπές αλλά ούτε και απολύσεις. Η διοίκηση προσπαθεί να βρεί μια λύση καθώς τα οικονομικά της εφημερίδας είναι σε κακή κατάσταση ακολουθούμενες από χαμηλές πωλήσεις.

Νέες αναταράξεις σημειώνονται στη διαδικασία εξυγίανσης της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», αφού οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να καταγγέλλουν μεθόδευση και αρνούνται να δεχθούν περικοπές και απολύσεις.

Μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στην απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής, αποφασίστηκε ο εξορθολογισμός των δαπανών και η διατήρησή του και εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επτάωρη και θυελλώδη συνεδρίαση. Αρμόδιες κομματικές πηγές εξηγούσαν ότι η διοίκηση της εφημερίδας προχωρά στο business plan που έχει χαραχθεί, ενώ παραμένει σε λειτουργία και δεν αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου. Όσο για τις «δύσκολες αποφάσεις», άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν απολύσεις, ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία της εφημερίδας και να μην υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές. Εντούτοις η εφαρμογή του εν λόγω business plan στο πεδίο προσκρούει στις αντιρρήσεις των εργαζομένων, όπως φάνηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευσή τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ανακοίνωση τους δείχνουν τα μεγαλοστελέχη ως υπαίτια

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» επικαλούνται νέο σχέδιο εξυγίανσης των κομματικών μέσων από πλευράς της Κουμουνδούρου, σημειώνοντας πως «στο ΔΣ του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ανακοινώθηκε η πρόθεση να περικοπεί κατά 1εκ ευρώ η χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο και να εξαλειφθούν 15 θέσεις εργασίας στο σταθμό και την ΑΥΓΗ, μέσω της εξώθησης εργαζομένων σε αποχώρηση». Στον αντίποδα, «αν θέλουν να αναδιαρθρώσουν δαπάνες, ας επαναφέρουν το πλαφόν στα υψηλόμισθα στελέχη και ας σταματήσουν την περιττή ενοικίαση διευθυντικών γραφείων στον 4ο όροφο» αναφέρουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας και ζητούν να επαναπροσληφθεί εργαζόμενη στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», «που απολύθηκε».

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων της «Αυγής»

«Δεν θα δεχθούμε τον διαχωρισμό της ΑΥΓΗΣ»

Να επανέλθει με σύμβαση αορίστου χρόνου η συναδέλφισσα του ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ που απολύθηκε: Αντιδρούν ξανά οι εργαζόμενοι της «Αυγής» σε περικοπές και απολύσεις -Τι καταγγέλλουν σε ανακοίνωση

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ την Τρίτη 8/2 ομόφωνα με 35 ψήφους αποφάσισε τα εξής:

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στη συναδέλφισσα με σύμβαση ορισμένου χρόνου από το ρ/δ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, που απολύθηκε, και στηρίζουμε τα αιτήματα της συνέλευσης των εργαζομένων στο σταθμό για άμεση επαναφορά της στην εργασία με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το γεγονός πως παρότι δεν έχει παρουσιαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που αναμένεται, εντούτοις δρομολογούνται κινήσεις στο εσωτερικό μας με στόχο τον διαχωρισμό της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, με τη διοίκηση να διαρρέει ότι θα υπάρχουν εργαζόμενοι πολλαπλών ταχυτήτων, με άλλους να εργάζονται στο καθημερινό, άλλοι στο κυριακάτικο, κι άλλοι και στα δύο. Από την πλευρά μας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η εφημερίδα είναι ΕΝΙΑΙΑ, καθημερινή, κυριακάτικη και ηλεκτρονική έκδοση, και δεν θα δεχθούμε κανέναν διαχωρισμό που απαξιώνει οποιοδήποτε τμήμα της και θα οδηγήσει στον αργό θάνατο αρχικά του καθημερινού, το οποίο έχει μειωθεί ήδη στις 24 σελίδες και για το οποίο η σημερινή διοίκηση εισηγήθηκε το κλείσιμό του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εκ των ων ουκ άνευ αλληλοτροφοδότηση και διασύνδεση έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης δεν λειτουργεί επαρκώς, καθώς, εδώ και αρκετό διάστημα λιγότερα ρεπορτάζ της έντυπης ανεβαίνουν στο σάιτ για αδιευκρίνιστο σε μας λόγο.

Την ίδια στιγμή, το ηλεκτρονικό αρχείο της ΑΥΓΗΣ παραμένει εξαφανισμένο με τα χιλιάδες ρεπορτάζ και έρευνες των δημοσιογράφων των προηγούμενων ετών να παραμένουν στο σάιτ ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, παρά τις διαβεβαιώσεις εδώ και δύο χρόνια της διοίκησης ότι το θέμα θα λυθεί, με συνέπεια την απαξίωση και προσβολή της επαγγελματικής μας υπόστασης. Πλέον δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε δικαίωμά μας για τη βλάβη που προκαλείται στην υπόσταση και την προσωπικότητά μας.

Στο σκέλος των οικονομικών, ενημερωθήκαμε πως στο ΔΣ του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ανακοινώθηκε η πρόθεση να περικοπεί κατά 1εκ ευρώ η χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ στον όμιλο και να εξαλειφθούν 15 θέσεις εργασίας στο σταθμό και την ΑΥΓΗ, μέσω της εξώθησης εργαζομένων σε αποχώρηση. Ήδη το κλίμα πιέσεων σε συναδέλφους εντός της εφημερίδας είναι ορατό και προειδοποιούμε πως, μετά και την ολοκλήρωση της εθελουσίας, έστω κι ένας εργαζόμενος να εκδιωχθεί, θα είναι αιτία ευθείας σύγκρουσης. Αν θέλουν να αναδιαρθρώσουν δαπάνες, ας επαναφέρουν το πλαφόν στα υψηλόμισθα στελέχη και ας σταματήσουν την περιττή ενοικίαση διευθυντικών γραφείων στον 4ο όροφο.

Τέλος, έγκαιρα προειδοποιούμε πως παρά τη σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών συνδρομών χάρη στη στήριξη του κόσμου, ακόμη και σήμερα το σύστημα προσέλκυσης και διατήρησης συνδρομητών παραμένει ανοργάνωτο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κανένας υπεύθυνος και με το όλο σύστημα να λειτουργεί χάρη στον κόπο και το φιλότιμο 4-5 εργαζόμενων του διοικητικού τμήματος.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ