Τούρκος αναλυτής: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται για να αποτρέψει τουρκική επίθεση»

Συνεχίζονται αμείωτα οι τουρκικές προκλήσεις- «Η Ελλάδα εξοπλίζεται για να αποτρέψει τουρκική επίθεση» λέει Τούρκος αναλυτής
τούρκος-αναλυτής-η-ελλάδα-εξοπλίζετ-64136

Συνεχίζονται αμείωτα οι τουρκικές προκλήσεις- «Η Ελλάδα εξοπλίζεται για να αποτρέψει τουρκική επίθεση» λέει Τούρκος αναλυτής

Μιλώντας στο φιλοκυβερνητικό δίκτυο Haber Global και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Σαϊνούρ Τεζέλ, ο αναλυτής και πρώην στρατιωτικός Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, τόνισε πως «η Ελλάδα εξοπλίζεται σε Αιγαίο και Θράκη προκειμένου να αποτρέψει στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας»

Σχολιάζοντας την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, και την κοινή ελληνογαλλική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Τεζέλ έκανε προκλητικά για «πρόβα πολέμου» και για ελληνικά νησιά που είναι «μπροστά στη μύτη» της Τουρκίας.

«Γίνεται ανακοίνωση για την κοινή ελληνογαλλική άσκηση και δημοσιεύουν μία NAVTEX η οποία κλείνει την περιοχή εκεί μεταξύ Σκύρου και Αγίου Ευστρατίου. Μα ενάντια σε ποιον ; Είναι μία πρόβα πολέμου ; Και μάλιστα όταν υπάρχει μία χρονική συγκυρία κλιμάκωσης. Εδώ υπάρχουν νησιά τα οποία πρέπει να είναι σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς» σχολίασε, διερωτώμενη : «Άλλωστε βλέποντας το χάρτη, όλα τα νησιά που είναι μπροστά στη μύτη μας τα εξόπλισαν. Απέναντί μας ακριβώς έστησαν αμερικανικές βάσεις. Βλέποντας τα έτσι δεν σημαίνουν πολλά αυτά ;» κατέληξε.

Απαντώντας στην τοποθέτησή της Τεζέλ, ο αναλυτής και πρώην στρατιωτικός Ισμαήλ Χακκί Πεκίν, δήλωσε πως οι κινήσεις της Ελλάδας στόχο έχουν να αποτρέψουν «στρατιωτική επιχείρηση» σε Θράκη ή Αιγαίο.

«Φαίνεται πως παίρνουν μέτρα ώστε να εμποδιστεί και να αποτραπεί η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας προς το Αιγαίο, η στρατιωτική δηλαδή επιχείρηση τόσο προς τη Θράκη όσο και προς αυτά τα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε προκλητικά ο Πεκίν, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς όσων υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει τουρκική απειλή κατά της Ελλάδας.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ