Τσίπρας από Βρυξέλλες: Η Ευρώπη συμμερίζεται τις ανησυχίες για παρακολουθήσεις και κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Συνάντηση με τη Βέρα Γιούροβα και τον Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χθες στις Βρυξέλλες
τσίπρας-από-βρυξέλλες-η-ευρώπη-συμμερ-63640

Συνάντηση με τη Βέρα Γιούροβα και τον Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ είχε ο Αλέξης Τσίπρας χθες στις Βρυξέλλες

Συνάντηση και συζήτηση για θέματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με την Ευρωπαία Επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Λόπεζ Αγκιλάρ, χθες στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τις συναντήσεις δήλωσε ότι εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Τσίπρας από Βρυξέλλες: «Στην Ευρώπη συμμερίζονται την ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα μας»

«Για το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης της αλήθειας και των ευθυνών για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Για το ζήτημα του ελλείμματος πλουραλισμού στα ΜΜΕ, καθώς και το ζήτημα της υπονόμευσης και εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, που έχει δημιουργήσει ένα χάσμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τον θεσμό της Δικαιοσύνης στη χώρα μας» σημείωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:

«Αυτήν την ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα μας τη συμμερίζονται στην Ευρώπη. Παρακολουθούν όσα συμβαίνουν, διότι η προστασία του κράτους Δικαίου δεν είναι όπως γνωρίζετε μόνο μία εσωτερική υπόθεση. Αποτελεί πυλώνα των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ