Θα λάμπουν σαν καθρέφτης: To κόλπο για να εξαφανίσετε βρωμιά & σκουριά από τα μάρμαρα στο πι και φι

Αν και η βρωμιά και η σκουριά στα μάρμαρα είναι δύσκολο να καθαριστούν, υπάρχουν κάποιοι πρακτικοί τρόποι για να τις εξαφανίσετε!
θα-λάμπουν-σαν-καθρέφτης-to-κόλπο-για-να-197831

Ένα από τα πετρώματα της φύσης που έχει ξεχωριστές ανάγκες δεν είναι άλλο από το μάρμαρο. Γι’ αυτό το λόγο το μάρμαρο θέλει κόπο για να καθαριστεί και ιδιαιτέρως στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αφαιρέσει από πάνω του λεκέδες που δύσκολα φεύγουν.

Εμείς σας έχουμε τη λύση όχι μόνο για να «σβήσετε» τους λεκέδες από τα μάρμαρά σας αλλά και τρόπους για να τα κάνετε να ζήσουν, πραγματικά, για πάντα!

Σε γενικές γραμμές το μάρμαρο είναι περισσότερο ευάλωτο απέναντι σε ορισμένους τύπους λεκέδων όπως είναι το λάδι, ο καφές (ελληνικός και espresso γιατί είμαστε και Ευρωπαίοι), το κόκκινο κρασί, η σκουριά, η νικοτίνη (υπολείμματα από γόπες τσιγάρων), τα αναψυκτικά και το μαύρο τσάι. Πράγματα δηλαδή τα οποία χρησιμοποιούμε, σχεδόν, καθημερινά! Δε γίνεται όμως να αποφεύγουμε την κατανάλωσή τους για να μην λερώσουμε τα μάρμαρά μας, έτσι δεν είναι;

 

Λεκές στα μάρμαρα: Το φυσικό και γρήγορο κόλπο που θα αφαιρέσει τη βρωμιά στο πι και φι

Στην περίπτωση που το μάρμαρό σας, λοιπόν, λερωθεί με κάτι από τα παραπάνω το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το καθαρίσετε αμέσως, ιδιαίτερα αν το μάρμαρο σας ανήκει στα «απορροφητικά» μάρμαρα όπως είναι τα Θάσου, Βώλακα, Πρίνου, Λευκού Sivec (κ.α.). Το ίδιο ισχύει επίσης και για τους γρανίτες! Μη σας ξεγελά η σκληρότητα του υλικού. Ο γρανίτης είναι περισσότερο απορροφητικό υλικό από ότι το μάρμαρο. Αν παρόλα αυτά ο λεκές επιμένει (υπάρχει κάποια χρωματική αλλοίωση) στο μάρμαρό σας τότε μια ανώδυνη και εύκολη λύση που θα εξαφανίσει το λεκέ είναι το οξυζενέ! Μην ετοιμάζεστε για ντεκαπάζ! Όταν λέμε οξυζενέ εννοούμε το οξυζενέ που πωλείται στα φαρμακεία!

Ο τρόπος είναι απλός και εύκολος!

Εμποτίστε χαρτί κουζίνας, κατά προτίμηση λευκό, με οξυζενέ και τοποθετήστε το πάνω στο λεκέ . Στη συνέχεια καλύψτε το με μεμβράνη κουζίνας και σφραγίστε το περιμετρικά με χαρτοταινία. Μετά αφήστε το να κάνει τη «δύσκολη» δουλειά μόνο του για 8 έως 12 ώρες. Όταν αφαιρέσετε το επίθεμα ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί!

Αν πάλι θέλετε τα μάρμαρα του σπιτιού σας να μείνουν «ζωντανά» για πάντα υπάρχει μόνο ένα υλικό και ένας τρόπος! Νερό και πράσινο σαπούνι! Τίποτα πιο απλό, τίποτα πιο φυσικό, τίποτα πιο οικονομικό! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα αναμείξετε το νερό με το πράσινο σαπούνι και να καθαρίσετε τις επιφάνειες που έχετε. Η αναλογία είναι 2-3 κ.σ. τριμμένο πράσινο σαπούνι σε ένα κουβά με χλιαρό νερό.

Σε καμιά περίπτωση δε σφουγγαρίζουμε μαρμάρινες επιφάνειες με παρκετίνη γιατί μπορεί να γυαλίζει εκείνη την ώρα όμως με τη συχνή χρήση της τα μάρμαρα θαμπώνουν αφού η παρκετίνη κάνει ένα φιλμ κεριού στο πάτωμα.

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Έχασε τα λόγια του ο Αρναούτογλου: Παίκτης στον «Εκατομμυριούχο» αποκάλυψε ότι το «’σκασε» από τη σύζυγο για να παίξει

Στα 58 της βάζει κάτω και 30άρες: Η Ναταλία Γερμανού “λιώνει” στο γυμναστήριο και φαίνεται

Καιρός: Έρχεται νέο ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για τον Ιούνη – Επιμένει η ζέστη, πότε αλλάζει ο καιρός

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ