Το σπίτι σας γέμισε μυρμήγκια; 3 απλοί τρόποι για να τα εξαφανίσετε «σε χρόνο μηδέν», χωρίς χρήση χημικών

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι σας; Δεν πρέπει να ανησυχείτε. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά!
το-σπίτι-σας-γέμισε-μυρμήγκια-3-απλοί-τ-196539

Βρήκαμε τους τρόπους για να εξαφανίσετε τα ενοχλητικά αυτά έντομα από το σπιτικό σας, χωρίς να χρειαστεί να το ψεκάσετε με χημικά.

Η συμβίωση με τα μυρμήγκια μπορεί να γίνει πραγματικά εφιάλτης, καθώς από τις αρχές της άνοιξης που κάνουν την εμφάνισή τους έως και τέλος καλοκαιρινού, θα πρέπει να είσαι σε επιφυλακή. Δεν μπορείς να αφήσεις εκτεθειμένα τρόφιμα στην κουζίνα και κυρίως σε πάγκους και τραπέζι, αφού εμφανίζονται σε χρόνο ρεκόρ…

Ωστόσο οι συμπαθητικοί ακούραστοι εργάτες σχηματίζουν ουρές όχι μόνο σε κουζίνα, αλλά και στο μπάνιο, αλλά και το υπνοδωμάτιο.

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε με φυσικό τρόπο, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε χημικά προϊόντα για να τα διώξουμε μία και καλή τα μυρμήγκια από την κουζίνα, τα υπνοδωμάτια και όλα τα άλλα δωμάτια του σπιτιού και του εξοχικού μας.

Μυρμήγκια στο σπίτι: Εύκολοι τρόποι για απαλλαγή

Λεμόνι ή ξίδι

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διώξετε τα μυρμήγκια είναι να ρίξετε χυμό λεμονιού σε πόρτες, παράθυρα και γενικά όλες τις εισόδους και τις εξόδους του σπιτιού. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με λίγο λευκό ξίδι. Τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τη μυρωδιά του ξιδιού. Επομένως καθαρίστε με ξίδι όλες τις επιφάνειες από τις οποίες συνηθίζουν να περνούν και θα αργήσετε πολύ να τα δείτε ξανά.

Αλάτι

Ένα συστατικό επίσης που δεν συμπαθούν καθόλου τα μυρμήγκια είναι το αλάτι, καθώς δεν τους αρέσει να περπατούν πάνω σε αυτό. Αν ρίξετε λίγο αλάτι σε πόρτες και παράθυρα δεν θα τα δείτε ξανά να πλησιάζουν. Κάντε το ίδιο αν ανακαλύψετε κάποια φωλιά τους. Ρίξτε αλάτι στον είσοδο της φωλιάς. Την ίδια ακριβώς δουλειά κάνει και το ρύζι.

Σαπούνι

Ρίξτε λίγο σαπούνι μέσα σε νερό το οποίο έχετε βάλει σε μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε με το μείγμα απευθείας τα μυρμήγκια. Λίγο αργότερα θα πάθουν αφυδάτωση και σύντομα θα εγκαταλείψουν τον μάταιο τούτο κόσμο.

 

Πότε βγαίνουν τα μυρμήγκια

Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζει την εμφάνιση μυρμηγκιών σε κατοικημένα κτίρια είναι ο καιρός. Τα μυρμήγκια είναι πιο δραστήρια κατά τους ζεστούς μήνες, με τη μέγιστη δραστηριότητα να εμφανίζεται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Καθώς ο καιρός ζεσταίνεται, τα μυρμήγκια γίνονται πιο δραστήρια και αρχίζουν να αναζητούν πηγές τροφής και νερού.

Η ξηρασία μπορεί να είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί τα μυρμήγκια σε εσωτερικούς χώρους. Τα μυρμήγκια χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν και σε περιόδους ξηρασίας και αν οι εξωτερικές πηγές νερού τους στεγνώσουν, αφήνοντάς τα να διψάσουν και θα αναζητήσουν υγρασία.

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Οι αστρολόγοι μίλησαν: Γι’ αυτά τα 4 ζώδια ο Ιούνιος θα είναι ο τυχερός τους μήνας

Η κούπα του Conference League στα χέρια του Γιαννάκη: H συγκινητική στιγμή που ο Φορτούνης του παρέδωσε το τρόπαιο

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον καιρό: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ