Πετάξτε το καλού κακού: Αυτό είναι το φυτό που φέρνει γρουσουζιά στο σπίτι

Πολλοί άνθρωποι αγαπάνε τα φυτά και φροντίζουν να τα συμπεριλάβουν στην διακόσμηση του σπιτιού τους, στην αυλή ή στο εσωτερικό.
πετάξτε-το-καλού-κακού-αυτό-είναι-το-φυ-195938

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν όμως πως δεν μας δίνουν όλα τα φυτά θετική ενέργεια. Για αυτό υπάρχουν κάποια φυτά που μπορεί να ελκύουν αρνητική ενέργεια και εντάσεις στο σπίτι.

Φυτά: Το φυτό που φέρνει κακή ενέργεια

Ένα από τα φυτά που έχει γίνει trend τα τελευταία χρόνια και το βλέπουμε ολοένα και σε περισσότερα σπίτια είναι ο κάκτος. Το εν λόγω φυτό είναι πολύ εύκολο να παραμείνει ζωντανό, καθώς η ανάγκη για του νερό είναι σχεδόν μηδαμινή και έτσι δεν χρειάζεται να το φροντίζουμε με ζήλο.

Ωστόσο, ο κάκτος είναι πολύ πιθανό να φέρει τσακωμούς και να «κουβαλήσει» αρνητική ενέργεια στο σπίτι μας. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό συμβαίνει από τη φύση του κάκτου. Όπως ο κάκτος δεν έχει ανάγκη για ενυδάτωση, αλλά μπορεί να ζει σε ένα ξηρό και αδιάφορο περιβάλλον έτσι μπορεί να μεταφέρει και αρνητική ενέργεια.

Συγχρόνως τα αγκάθια του είναι μια «μεταφορά» για τα αγκάθια που υπάρχουν στις σχέσεις. Έτσι είναι σύνηθες πως οι τσακωμοί θα είναι στην καθημερινότητά σας, αν κρατάτε αυτό το φυτό μέσα στο σπίτι.

Φυτά: Τι θα συμβεί αν βάλετε παγάκια στην γλάστρα

Αυτό το κόλπο με τα παγάκια στη γλάστρα, θα αλλάξει κυριολεκτικά τα φυτά σας. Όταν δείτε σε τι βοηθάει, σίγουρα θα το δοκιμάσετε.

Μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου των φυτών που έχουμε στο σπίτι μας είναι το υπερβολικό πότισμα. Η λύση όμως μπορεί να κρύβεται στην κατάψυξη μας.

Αντί να ποτίσετε τα φυτά σας με το ποτιστήρι και να γεμίσετε παντού νερά, μπορείτε να βάζετε ένα μεγάλο παγάκι (ή αρκετά μικρά) στο χώμα μια φορά την βδομάδα. Η Jillian από το “I Am a Homemaker” λέει ότι τα παγάκια λιώνουν αργά και αφήνουν τις ρίζες να απορροφούν το νερό με την ησυχία τους. Ακόμα ένα κόλπο που θα τα σώσει, μετά από αυτό με τη ζάχαρη.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική επίσης και για κρεμαστά φυτά ή ορχιδέες, γιατί οι ρίζες τους πρέπει να στραγγίζουν καλά, χωρίς να μένει νερό στον πάτο της γλάστρας.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Πιο βρώμικο και από τη λεκάνη: Αυτό το αντικείμενο είναι γεμάτο μικρόβια – Δεν πάει ο νους σου

Λατρεύει τον Παναθηναϊκό: Ποια είναι η καλλονή κόρη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που πανηγύριζαν μαζί

Taste Atlas: 3 ελληνικά φαγητά βρίσκονται στα καλύτερα του κόσμου – Ποιο πιάτο πήρε την πρωτιά

TAGS:
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ