Είναι δοκιμασμένοι: 3 φυσικοί τρόποι για να απολυμάνετε το στρώμα σας αποτελεσματικά

Για την απολύμανση του στρώματος δεν θέλει κόπο αλλά τρία κόλπα που θα καθαρίσουν το στρώμα σας στο πι και φι από τα μικρόβια.
είναι-δοκιμασμένοι-3-φυσικοί-τρόποι-γι-197307

Η απολύμανση του στρώματος είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να είμαστε βέβαιοι πως το στρώμα μας είναι καθαρό από ανεπιθύμητα ζωύφια και μικρόβια.

Θέλεις να φρεσκάρεις το στρώμα του κρεβατιού σου; Να βεβαιωθείς ότι είναι καθαρό από ζωντανούς μικροσκοπικούς οργανισμούς, όπως τα ακάρεα, κι ότι δεν κατοικούν επάνω του ενοχλητικά ζωύφια ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έρθει σε επαφή με το σώμα και το πρόσωπό σου; Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να το κάνεις, που θα σε απαλλάξουν από την ανάγκη να καλέσεις ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού – εκτός κι αν η κατάσταση είναι ιδιαίτερα απαιτητική.

Την τελευταία φορά που είχα υποψίες ότι το ολοκαίνουργιό (!) μου στρώμα μπορεί να έχει γίνει κατοικία για ανεπιθύμητα ζωύφια, εφάρμοσα συνδυαστικά τους 3 παρακάτω τρόπους για να τα εξουδετερώσω με φυσικό τρόπο.

Απολύμανση στρώματος: Τρεις φυσικοί τρόποι για τον καθαρισμό

1. Ρίξτε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει πάρα πολλές χρήσεις στην καθημερινότητά μας! Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά με άλλα υλικά για να καθαρίσουμε εύκολα τα γυάλινα μπουκάλια ή ακόμα και να την εντάξουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό στρώματος.

Απλώστε μαγειρική σόδα (σε ικανοποιητική ποσότητα) επάνω σε όλη την επιφάνεια του στρώματος. Έπειτα, τρίψτε τη με το χέρι ή με μια βούρτσα έτσι ώστε να καλύψει όλο το στρώμα. Αφήστε τη σόδα να δράσει για 2-3 ώρες και έπειτα καθαρίστε την επιφάνεια με την ηλεκτρική σκούπα, για να τραβήξει τα υπολείμματα.

Προσοχή: Μην βάλετε υπερβολική ποσότητα σόδας, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μπουκώσει η σκούπα.

2. Βγάλτε το στρώμα στον ήλιο

Βγάλτε το στρώμα έξω στον ήλιο και αφήστε το να αεριστεί για αρκετές ώρες (ιδανικά πάνω από 3 ώρες για κάθε πλευρά του). Αν έχετε χρησιμοποιήσει μαγειρική σόδα νωρίτερα, τινάξτε το να φύγουν τυχόν υπολείμματα. Να θυμάστε ότι το ηλιακό φως και ο φρέσκος αέρας δρουν σαν φυσικά απολυμαντικά.

3. Απολυμάνετε με ατμοσίδερο

Περάστε την επιφάνειά του με το ατμοσίδερο. Για περισσότερη ασφάλεια, μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μια πετσέτα πάνω από το στρώμα και να περάσετε από πάνω με το ατμοσίδερο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλο το στρώμα, απ’ άκρη σε άκρη.

Μην υποτιμάτε αυτό το βήμα, γιατί το σίδερο ατμού μπορεί να καταστρέψει τα παράσιτα, τα αλλεργιογόνα και τα μικρόβια στο στρώμα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τατιάνα Μπλάτνικ: Η ζωή συνεχίζεται μετά το διαζύγιο, παρά το δράμα της εξαφάνισης του αδερφού της

Ζέτα Μακρυπούλια: Απολαμβάνει το καλοκαίρι στην Κύθνο

Μαίρη Μηνά – Μιχάλης Σαράντης: Βάφτισαν την κόρη τους, Βασιλική – Γλυκερία και ξεσάλωσαν

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ