Μυστικό από Έλληνα αγρότη: Πώς να διαλέγετε γευστικές ντομάτες – Δεν έχει σχέση με το χρώμα

Έλληνας αγρότης δείχνει στο TikTok πώς να διαλέγουμε φυσικές ντομάτες κι όχι τις τροποποιημένες που έχει αλλάξει η γεύση και η μυρωδιά τους
μυστικό-από-έλληνα-αγρότη-πώς-να-διαλέ-197570

Ψάχνετε για ζουμερές, γευστικές ντομάτες γεμάτες άρωμα; Ο Έλληνας αγρότης που έχει «σαρώσει» το TikTok μοιράζεται ένα άγνωστο σε πολλούς μυστικό για να ξεχωρίζετε τις φυσικές, ποιοτικές ντομάτες από τις μέτριες ή τις γενετικά τροποποιημένες.

Σύμφωνα με τον αγρότη, το χρώμα δεν αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για τη γεύση.

Πώς να διαλέξετε την τέλεια ντομάτα

«Δεν υπάρχει γεύση στην ντομάτα, γιατί έχει αλλάξει γενετικά ο σπόρος της. Πάμε όλοι και κοιτάζουμε και παίρνουμε ντομάτες εμφανισιακά να ‘ναι όμορφες, εξωτερικά το χρώμα τους. Όχι, δεν θα παίρνετε αυτές τις ντομάτες. Θα παίρνετε Τη βλέπετε αυτήν την ντομάτα πώς είναι; Μπορεί να μην είναι τόσο όμορφη, να φαίνεται έτσι κιτρινωπή, αλλά είναι ντομάτα, αυτή που βάζαμε παλιά, δηλαδή, την ανοίγεις Την ανοίγεις και η ντομάτα… Θα τη δείτε τώρα μέσα πώς είναι. Κοιτάξτε τη. Χωρίς πολύ μεγάλο κοτσάνι εδώ μέσα, να ΄χει μέσα φύτρα μεγάλη. Κάνεις έτσι, κόβεται και είναι ντομάτα, δηλαδή, την τρως και σου μυρίζει ντομάτα».

«Αυτές τις ντομάτες Θα πηγαίνετε στις λαϊκές ή στα μανάβικα και θα τις ζητάτε, θέλω ντομάτα ecstasy. Δεν κοροϊδεύω. Έτσι λέγεται. Είναι ο παλιός καρπός. «Ecstasy» και «Ελπίδα». Όταν θα πάτε τις δείτε, όμως, στο τελάρο που θα τις έχουν μέσα δεν είναι εμφανισιακά απέξω οπτικά όμορφες, αλλά είναι τόσο γευστικές μέσα. Ενώ θα δείτε άλλες ντομάτες που είναι εμφανισιακά τρομερές, αλλά η φλούδα τους είναι πάρα πολύ χοντρή. Οι άλλες που είναι εμφανίσιμες, μεγάλες έχουν αλλάξει, ο σπόρος τους γενετικά, τον έχουν αλλάξει τον σπόρο κι είναι χοντρή η φλούδα και σκληρή. Αυτές που σας λέω τώρα λέγονται ντομάτες αντοχής για να αντέχουν πιο πολύ». Ντομάτες «Ecstasy» και «Ελπίδα» θα ζητάτε».

«Μην μπερδευτεί κανένας και πιει κανά τσιγάρο και πάει πουθενά και ζητήσει ecstasy και πάρει κανά χάπι και απογειωθεί!»

«Ντομάτα «Ecstasy» και «Ελπίδα» θα ζητάτε από τον μανάβη ή τον λαϊκατζή. Εμφανισιακά δεν θα είναι τόσο όμορφες, αλλά αυτές είναι για το σπίτι σας και για τα παιδιά σας».

@akouseme1 Εκσταση και ελπιδα!!!#akouseme #fyp #fy ♬ πρωτότυπος ήχος – akouseme1

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

«Δεν είμαι έγκυος»: Η Βρισηίδα Ανδριώτου πήρε 12 κιλά και μας δείχνει πως είναι σήμερα

3 ζώδια που αγαπούν να ταξιδεύουν χωρίς παρέα

Γιάννης Γιάχος: Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ο γνωστός σεφ

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ