Δικηγόρος Αντώνη Ρέμου: «Δεν έχει διαπράξει φοροδιαφυγή, έχει οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία και δημόσια διαπόμπευση»

Ο Αντώνης Ρέμος, μέσω του δικηγόρου, έκανε γνωστό πως έχει οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία και δημόσια διαπόμπευση
δικηγόρος-αντώνη-ρέμου-δεν-έχει-διαπ-204667

Ο δικηγόρος του Αντώνη Ρέμου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αντέδρασε έντονα στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή που βαραίνουν τον πελάτη του, τονίζοντας ότι ο τραγουδιστής δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το ρεύμα του.

Σύμφωνα με τον κο Δημητρακόπουλο, η δέσμευση της περιουσίας του Ρέμου από την Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος τον έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία, καθιστώντας αδύνατη ακόμη και την πληρωμή του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

«Δεν έχει διαπράξει φοροδιαφυγή»

«Είναι στεναχωρημένος διότι αιφνιδιάστηκε και από τη δέσμευση των λογαριασμών και από τη διαρροή που έγινε. Σας μεταφέρω τη σιγουριά του ότι θα αποδείξει ότι δεν έχει διαπράξει φοροδιαφυγή ούτε ένα ευρώ».

«Είναι γεγονός ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Αυτό που έγινε με τον τραγουδιστή γίνεται με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας. Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε και εμείς οι ίδιοι. Η Αρχή Ξεπλύματος παίρνει μέτρα σοβαρά για τη ζωή του κάθε πολίτη, όπως του τραγουδιστή. Αυτά τα μέτρα είναι η δέσμευση της περιουσίας».

«Η Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος σε οδηγεί σε μια απόγνωση, σε μια οικονομική ασφυξία»

«Αν έρθετε στη θέση του, θα καταλάβετε ότι δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα ευρώ να πληρώσει το ρεύμα. Σε οδηγεί αυτή η Αρχή σε μια απόγνωση, σε μια οικονομική ασφυξία. Όταν μια Αρχή έχει τέτοιες δυνατότητες, οφείλει αυτόν που ελέγχει, πριν πάρει το μέτρο αυτό, να επικοινωνήσει μαζί του και να τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις».

«Όταν υπάρχει λάθος, πρέπει να διορθώνεται. Αυτά που λέω ισχύει για όλους. Πριν γίνει η δέσμευση, πριν γίνει η δημόσια διαπόμπευση, πρέπει να κληθεί ο άνθρωπος για εξηγήσεις και αν δεν θεωρηθούν επαρκείς οι εξηγήσεις να ακολουθηθεί η διαδικασία».

Επιπλέον, ο δικηγόρος διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που φέρουν τον Ρέμο να δηλώνει 50.000 ευρώ ετήσια εισόδημα, χαρακτηρίζοντάς τα «διαρροή με σκοπό τη διαπόμπευση» του καλλιτέχνη.

«Ψέμα ότι δηλώνει 50.000 ευρώ τον χρόνο. Σας το λέω κατηγορηματικά. Είναι άλλη μια διαρροή που έχει σκοπό την διαπόμπευση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη».

Ο κος Δημητρακόπουλος τόνισε ότι ο Ρέμος «είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει ελεγχθεί επανειλημμένα από τις αρχές και είναι συνεπέστατος στις φορολογικές του δηλώσεις».

Δήλωσε επίσης την πρόθεσή του να προσφύγει στον εισαγγελέα για να ζητήσει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Ρέμος θα αποδείξει την αθωότητά του.

Φοροδιαφυγή – Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Μόνο το 2021 δήλωσε εισόδημα πενήντα χιλιάδων ευρώ, γιατί λόγω του κορονοϊού δεν εργαζόταν, υποστήριξε ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Αντώνης Ρέμος: Τι «πυροδότησε» τις έρευνες των Αρχών για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή

Ο Αντώνης Ρέμος απαντά για τη φοροδιαφυγή: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ»

Ο τραγουδιστής αρνείται τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή και δηλώνει άγνοια για την έρευνα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ