Αντώνης Ρέμος: Τι «πυροδότησε» τις έρευνες των Αρχών για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή

Πώς ο Αντώνης Ρέμος κατέληξε αντιμέτωπος με τις Αρχές; Οι βαριές κατηγορίες που τον βαρύνουν όπως η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος.
αντώνης-ρέμος-τι-πυροδότησε-τις-έρε-204566

Ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος δηλώνει «ερευνώμενος» και όχι «κατηγορούμενος» όσον αφορά το σκάνδαλο με την ενδεχόμενη φοροδιαφυγή του, βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο των Αρχών για διάφορες ατασθαλίες οικονομικού τύπου, όπως για παράδειγμα το ξέπλυμα χρήματος.

Δεσμευμένη παραμένει η κινητή και ακίνητη περιουσία του γνωστού τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έπειτα από πολύμηνη έρευνα που πυροδότησε η ανακολουθία των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Ο γνωστός τραγουδιστής διά των συνηγόρων του αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και διαψεύδει ότι την τελευταία 5ετία δηλώνει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, προκύπτουν υπόνοιες για φοροδιαφυγή, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει μία συγκεκριμένη εταιρεία του καλλιτέχνη.

«Ο εντολέας μας έχει μία συγκεκριμένη δραστηριότητα και κάποιες άλλες, παράπλευρες αν θέλετε. Θα δούμε σε ποιο τμήμα ή αν σε όλο το φάσμα αυτών αφορά η έρευνα και αυτά που θα κληθούμε να δώσουμε απαντήσεις και εκτιμούμε ότι έχουμε απαντήσεις για τα πάντα», επισημαίνει ο έτερος δικηγόρος του καλλιτέχνη, Στάθης Μπακάλης.

«Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι ο άνθρωπος αυτός τα τελευταία πέντε χρόνια είχε εισόδημα 50.000 ευρώ είναι ψευδές. Το μόνο που έχει σχέση και ένα ίχνος πραγματικότητας είναι ότι σε μία φορολογική περίοδο, το εισόδημά του ήταν πράγματι 50.000, που εξηγείται και για ποιον λόγο ήταν 50.000. Όλες τις υπόλοιπες το εισόδημα ήταν πολύ μεγάλο», εξηγεί ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Οι δικηγόροι του αναμένεται να πάνε στην εισαγγελία πρωτοδικών τη Δευτέρα ώστε να ζητήσουν η έρευνα να γίνει κατά προτεραιότητα και να κληθεί για εξηγήσεις.

Δείτε σχετικό απόσπασμα από το Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΪ:

 

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η φοροδιαφυγή ύψος 1,3 εκατομμυρίων ευρώ για την οποία ελέγχεται ο τραγουδιστής φαίνεται να έγινε με «όχημα» την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα φέρεται πως έχει αποτυπώσει στην έρευνα της η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο Αντώνης Ρέμος έχει εισπράξει κάποια χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων.

Η συναλλαγή, διαπιστώθηκε από την Αρχή, πως δεν ολοκληρώθηκε ωστόσο ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να έχει κρατήσει τα χρήματα μη δηλώνοντας τα στις φορολογικές του δηλώσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, για την Αρχή τα παραπάνω συνιστούν μεθόδευση και για τον λόγο αυτό προχώρησε η διαδικασία δέσμευσης της περιουσίας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο τραγουδιστής φαίνεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του υπό μορφή δανείου.

Δευτερεύον σκέλος στην έρευνα αποτελεί η αναντιστοιχία που παρατηρήθηκε μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος, των 50.000 ευρώ συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει, και των πραγματικών εισροών του.

Όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί σε ένα πόρισμα 20 σελίδων που υπέβαλε η Αρχή για το ξέπλυμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 11 Ιουνίου με τον φάκελο να χρεώνεται για περαιτέρω διερεύνηση σε Εισαγγελέα πριν μια εβδομάδα.

Η ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής» αναφέρει μέσω των δικηγόρων του, ο γνωστός τραγουδιστής.

Και συνεχίζει: «Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

Καταλήγοντας στην ανακοίωσή του ο τραγουδιστής αναφέρει: «Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Ρέμος λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή του για την έρευνα σε βάρος του ανήρτησε και βίντεο σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο ενημερώνει τους φίλους και θαυμαστές τους για τις συναυλίες του που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7/24) η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πασίγνωστου τραγουδιστή, μέχρι του ποσού των 1.500.000 ευρώ.

Η Αρχή ερευνώντας εταιρεία του καλλιτέχνη, η οποία δεν ασχολείται με το θέαμα αλλά άλλες δραστηριότητες, βρέθηκε μπροστά σε τυχόν αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του τραγουδιστή και συγκεκριμένα φοροδιαφυγής ύψους 1.500.000 ευρώ και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Έτσι, προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του καλλιτέχνη, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και θυρίδων στη περίπτωση που υπάρχουν, έως το ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Τα στοιχεία και το πόρισμα της Αρχής παραδόθηκαν πριν από ένα μήνα στον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος κάνει έρευνα για την υπόθεση, που δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του τραγουδιστή αλλά θα επεκταθεί και σε συνεργάτες του.

Πηγές αναφέρουν πως ο Αντώνης Ρέμος θα κληθεί το επόμενο διάστημα για εξηγήσεις, με την υπόθεση να βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα για ακόμα μια μέρα.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Θρήνος για διάσημη youtuber: Πέθανε στα 30 της χρόνια

Σάκης Ρουβάς: Σάλος με το βίντεο που ανέβασε – Τον «κράζει» όλο το TikTok

Νέες ταυτότητες: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο σύστημα των ραντεβού

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ