Δεν πάει ο νους σας: Αυτές είναι οι συσκευές που μπορεί να ανεβάσουν τον λογαριασμό ρεύματος μέχρι και 200€ πάνω

Τα κόστη στο ρεύμα αυξάνονται δραματικά με αυτές τις συσκευές που λειτουργούν στο παρασκήνιο και δεν πάει το μυάλο μας ποιες είναι.
δεν-πάει-ο-νους-σας-αυτές-είναι-οι-συσκ-203990

Σύμφωνα με την Sun, κάποιες συσκευές που θεωρούμε αθώες ως προς την κατανάλωση ενέργειας μπορούν να αθροίσουν απίστευτα κόστη στον λογαριασμό ρεύματος. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές.

Ρεύμα: Οι συσκευές που φουσκώνουν τον λογαριασμό

Φορτιστής κινητού – 0,47 ευρώ/μήνα

Όλοι τα χρειαζόμαστε, αλλά το να αφήνεις τον φορτιστή του τηλεφώνου συνδεδεμένο ενώ έχει φορτίσει επαρκώς εκτοξεύσει τη συνολική του κατανάλωση. Το κύριο λάθος που κάνουμε είναι να ξεχνάμε το κινητό συνδεδεμένο το βράδυ.

Καθώς ξοδεύει παθητικά μπαταρία, αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στο 100%, κάθε μερικά λεπτά ο φορτιστής θα ενεργοποιείται εκ νέου, καθώς θα πέφτει στο 99%, ουσιαστικά λειτουργώντας όλη τη νύχτα.

Ακόμα, πολλοί ξοδεύονται επειδή δεν τηρούν τον κανόνα 90-30 για τις φορητές συσκευές. Βάσει αυτού, πρέπει να φορτίζουμε το κινητό ή το λάπτοπ μόλις πέφτουν κάτω από 30% μπαταρία, και να τα φορτίζουμε μέχρι το 90% και όχι παραπάνω.

Αυτό διότι μέσα σε αυτά τα όρια ο φορτιστές λειτουργούν με μικρότερη ένταση, ξοδεύοντας λιγότερο ρεύμα.

Ανεμιστήρας – 10 ευρώ/μήνα

Κάποιοι θεωρούν τον ανεμιστήρα το λιγότερο «λαίμαργο» αδελφάκι του κλιματιστικού, αλλά για αυτό τον λόγο κάνουν το λάθος να τον κρατούν ανοιχτό για υπερβολικά μεγάλα διαστήματα.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τον αφήσετε ανοιχτό στη διάρκεια της νύχτας για να σας κρατήσει δροσερό στον ύπνο, αλλά σύντομα θα αυξηθούν οι λογαριασμοί του ρεύματος.

Ενσωματωμένος κλιματισμός – 180 ευρώ/μήνα

Άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν ενσωματωμένες μονάδες κλιματισμού για να μη «σκάνε» τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ωστόσο, οι συσκευές αυτές έχουν υψηλές απαιτήσεις τροφοδοσίας, καθώς ξοδεύουν έως και 2,7 κιλοβατώρες.

Τηλεόραση – 0,82 ευρώ/μήνα

Μπορεί η τηλεόραση να ξοδεύει κατά μέσο όρο μόλις 5 βατ ανά ώρα, αλλά δεδομένου πως την αφήνουμε ανοιχτή για μεγάλα διαστήματα, αυτή η κατανάλωση γρήγορα αθροίζεται σε πραγματικά κόστη.

Απλά σκεφτείτε αν θα πληρώνατε 10 ή περισσότερα συνδρομητικές πλατφόρμες τον μήνα για την ψυχαγωγία σας, Λοιπόν, κάπου τόσα χρήματα ξοδεύετε αν δεν πατάτε το Off στο τηλεκοντρόλ.

Κονσόλες παιχνιδιών – 0,50 ευρώ/μήνα

Ακόμη και σε κατάσταση αναμονής, οι κονσόλες παιχνιδιών τρώνε μέσω ηλεκτρικής ενέργειας με γρήγορο ρυθμό, ανάλογα με το τι είναι συνδεδεμένο σε αυτές.

Ενδεικτικά, το Playstation 5, χρησιμοποιεί μόνο 0,38 Βατ όταν βρίσκεται σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιήσει 4 Βατ εάν τροφοδοτεί θύρες USB, πέραν της κατανάλωσης της κανονικής του λειτουργίας.

Φώτα εξωτερικού χώρου – 3,30 ευρώ/μήνα

Οι εξωτερικές λάμπες είναι μία συσκευή που ξεχνάμε κατά κόρον αναμμένη. Αν και δεν συνιστούν τρομερό έξοδο, προσθέτουν αχρείαστα στους λογαριασμούς, απλά επειδή αμελούμε να κλείνουμε τον διακόπτη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Μπουρίνι» χρημάτων: Για 3 τυχερά ζώδια ανοίγει η «κάνουλα» με το χρήμα τις επόμενες ημέρες

Ντροπή και ξεφτίλα: Ο Λ.Αυγενάκης χειροδικεί σε υπάλληλο του Ελ.Βενιζέλος

Μαρία Χούκλη: Το τελευταίο δελτίο ειδήσεων, η ασθένεια, η σπάνια δημόσια εμφάνιση και η «εξαφάνιση»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ