Οικονόμου: Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη

«Έχουμε χάσμα σε κεφαλαιώδη ζητήματα με την Ελληνική Λύση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
οικονόμου-η-ελλάδα-δεν-μπορεί-να-μείνε-59879

«Έχουμε χάσμα σε κεφαλαιώδη ζητήματα με την Ελληνική Λύση» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου

Για τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας στην ερώτηση εάν θα συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση, είπε ότι ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Βελόπουλο υπάρχει χάσμα σε κεφαλαιώδη ζητήματα.

Οικονόμου: Ο τόπος χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

Πρόσθεσε ότι «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Όμως, αν ο ελληνικός λαός διαμορφώσει με την ψήφο του ένα σκηνικό…». Τόνισε όμως πως ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου επανέλαβε αρκετές φορές πως «κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα που μιλάμε ότι η ΝΔ είναι εκτός τροχιάς αυτοδυναμίας», συμπληρώνοντας πάντως ότι «αυτό το κόμμα προσκλητήριο αποστασίας δεν θα κάνει σε κανέναν» και προσθέτοντας ότι «με την πολιτική μας, έχουμε δείξει ότι έχουμε πολλά κοινά με πολλούς. Με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια συναντίληψη σε πολλά πράγματα».

Για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως είναι ευχάριστο που αναγνωρίζει ότι χωρίς το πρώτο κόμμα δεν γίνεται Κυβέρνηση. Επεσήμανε όμως ότι «ένα θέμα είναι τι μπορεί να χρειάζεται και ένα άλλο να προκύπτει μια κυβέρνηση συμπαγής. Αν ο ένας πάει στην ανατολή και ο άλλος στην δύση, δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του ο κόσμος όταν πάει να ψηφίσει».

Οικονόμου για αναδρομικά των συνταξιούχων

«Η δέσμευση της κυβέρνησης ήταν για να δοθούν σε όλους τα αναδρομικά μόνο για τις κύριες συντάξεις, ασχέτως αν έχουν κάνει αγωγή ή όχι. Αν βρείτε κάποια δήλωση που να λέει κάτι διαφορετικό, πρέπει να το δούμε», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ωστόσο μέχρι σήμερα τα αναδρομικά δεν έχουν καταβληθεί με τους εκπροσώπους των σωματείων των συνταξιούχων να έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσφυγές για την επίλυση του ζητήματος.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ