Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς

«Μικρή η συμμετοχή των γιατρών στο σύστημα ιδιαίτερα στην Αττική», είπε ο υπουργός Πλεύρης για τον προσωπικό γιατρό
πλεύρης-για-προσωπικό-γιατρό-χρειαζό-59833

«Μικρή η συμμετοχή των γιατρών στο σύστημα ιδιαίτερα στην Αττική», είπε ο υπουργός Πλεύρης για τον προσωπικό γιατρό

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για τον προσωπικό γιατρό, αναφέρθηκε στις 45 ημέρες που λειτουργεί ο διαδικτυακός ιστότοπος και στον οποίο έχουν εγγραφεί περίπου 3,5 εκατ. πολίτες και 3200 γιατροί.

«Πράγματι χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς γιατί χρειαζόμαστε ο πολίτης να έχει και περισσότερες εναλλακτικές αλλά και στην Αττική λόγου χάρη ή σε κάποιες άλλες περιοχές αυτή την στιγμή η κάλυψη του πληθυσμού δεν είναι η επιθυμητή. Σε όλες τις άλλες περιφέρειες έχουμε μια κάλυψη γύρω στο 75%, άρα μπορούμε να εγγράψουμε 1.5 εκατ. πολίτες, εκτός από κάποια νησιά.

Πλεύρης για προσωπικό γιατρό: Θα εφαρμοστούν κίνητρα

Στην Αττική πράγματι η κάλυψη είναι μικρότερη. Η περίοδος εγγραφής δεν σταματάει ποτέ, απλώς από 1η Οκτωβρίου θα υπήρχε η εφαρμογή των κινήτρων και των αντικινήτρων. Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον προσωπικό γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα.

Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί» ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι τα φαρμακεία έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην διαδικασία, έχοντας φτάσει τις περίπου 700.000 εγγραφές πολιτών».

Ο υπουργός δεν ξεκαθάρισε τι είδους κίνητρα θα δοθούν για να αυξηθεί η συμμετοχή των γιατρών στο σύστημα αλλά και το πότε.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ