Τουρκική προκλητικότητα: Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινά η κυβέρνηση

Τουρκική προκλητικότητα: Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Μητσοτάκης-Δένδιας θα μιλήσουν για την προκλητική ρητορική της Τουρκίας
τουρκική-προκλητικότητα-εκστρατεία-59410

Τουρκική προκλητικότητα: Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ Μητσοτάκης-Δένδιας θα μιλήσουν για την προκλητική ρητορική της Τουρκίας

Τουρκική προκλητικότητα: Από τη Νέα Υόρκη και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας,  θα μιλήσουν για τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας.

Όπως όλα δείχνουν η Αθήνα έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση διπλής αντιμετώπισης της νέας κρίσης στις σχέσεις με τη γείτονα, έχοντας αποφασίσει να μην αφήνει αναπάντητες τις πολεμικές ιαχές και τις ανιστόρητες δηλώσεις των Τούρκων πολιτικών καθώς και να διεθνοποιεί το ζήτημα με κάθε ευκαιρία.

Η ενημέρωση της τουρκικής προκλητικότητας ξεκίνησε κατά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν και είχε ως αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να λάβει την πλήρη στήριξη του Γάλλου προέδρου.

Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στο ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή αλλά και ως αξιόπιστου σύμμαχου και εταίρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη δυνατότητα να αναφερθεί στις σχέσεις της Ελλάδας, τις συμμαχίες της αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και κατά τη διάρκεια του πρωινού εργασίας που θα έχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

Τουρκική προκλητικότητα: Και ο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ήδη και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ μένει να αποδειχτεί εάν θα αποφασίσει τελικά να «ξεδιπλώσει» την αναθεωρητική του ατζέντα και να συνεχίσει τις προκλήσεις απέναντι στη χώρα μας και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα στην ομιλία του στην Ολομέλεια του ΟΗΠΕ που θα ακολουθήσει αυτή του Ταγίπ Ερντογάν, να καταδικάσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό, να μιλήσει για ανάγκη σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και για σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ