Μηταράκης: «Big business» η λαθραία διακίνηση μεταναστών

Μηταράκης: Αυστηρό μήνυμα προς τους διακινητές Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης,
μηταράκης-big-business-η-λαθραία-διακίνηση-με-59550

Μηταράκης: Αυστηρό μήνυμα προς τους διακινητές

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην Βουλή, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, είπε πως οι διακινητές δεν θα αποφασίζουν εκείνοι ποιοι θα έρχονται και ποιοι θα φεύγουν από τη χώρα.

Μηταράκης: Δεν υπάρχουν αναγκαστικές επαναπροωθήσεις

Διέψευσε ακόμη ότι υπάρχει καταγγελία περί αναγκαστικών επαναπροωθήσεων από τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ούτε βεβαίως, όπως είπε, καταδίκη της Ελλάδας.

«Όταν το Spiegel έγραψε για pushbacks, είπαμε, σας παρακαλούμε να μας παράσχετε στοιχεία για μια ανεξάρτητη δικαστική έρευνα κι αυτοί μας απάντησαν ότι δεν έχουμε στοιχεία εκτός από ένα βίντεο, που αποδείχθηκε πλαστό», επεσήμανε ο Νότης Μηταράκης.

Ανάγκη χάραξης ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, έκανε λόγο για την ανάγκη χάραξης μιας ενιαίας και αρραγούς μεταναστευτικής πολιτικής και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της Ευρώπης στο πρόβλημα για τη δημιουργία στο μέλλον ενός ενιαίου χώρου προστασίας. Πρόταση που ενστερνίστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικής ίσης κατανομής των βαρών στα κράτη- μέλη της Ένωσης.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ