Οικονόμου για Ερντογάν: Προπαγάνδα και fake news

Σόου και fake news  στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ λέει ο Οικονόμου για τον Ερντογάν. Νέα επίθεση του τούρκου προέδρου στην Ελλάδα
οικονόμου-για-ερντογάν-προπαγάνδα-κα-60057

Σόου και fake news  στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ λέει ο Οικονόμου για τον Ερντογάν

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news και προπαγάνδας και τελείως ανυπόστατους ισχυρισμούς που δεν εδράζονται στην πραγματικότητα σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

«Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι πως η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που η ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κάνοντας πλάτες σε λαθροδιακινητές σε εκείνους δηλαδή που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες και κινδυνεύει η ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό κράτος που σώζει ανθρώπους και φυλάει, ως οφείλει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Οικονόμου για τον Ερντογάν.

Ερωτώμενος εάν ο πρωθυπουργός θα απαντήσει την Παρασκευή στον Τούρκο πρόεδρο από το βήμα του ΟΗΕ απάντησε πως η Ελλάδα ενεργεί και διπλωματικά αλλά απαντά και στις προκλήσεις.

Οικονόμου για Ερντογάν: Ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα

«Οπωσδήποτε ο πρωθυπουργός στην ομιλίας του θα δώσει το στίγμα μιας χώρας που δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες και τα ανυπόστατα πράγματα που ειπώθηκαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης χτες. Άλλωστε είναι γνωστό πως η ιστορία έχει αναδείξει ποιος γέννησε τον ανθρωπισμό και ποιος βαρύνεται με γενοκτονίες, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως: «Σκεφτείτε και σε ποιο πλαίσιο έκανε την ομιλία αυτή ο Ερντογάν. Έχουμε εμπάργκο στην άρση της πώλησης αμερικανικών όπλων στην Κύπρο και οι Τούρκοι ακόμα περιμένουν. Δεύτερον, συνεχείς δηλώσεις αξιωματούχων πως πρέπει να γίνονται σεβαστά τα σύνορα και η εθνική κυριαρχία της χώρας και τρίτον η συνεχής αναβάθμιση της γεωπολιτικής ισχύος της χώρα μας προφανώς προβληματίζει την άλλη πλευρά».

Επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα

Κάνοντας αναφορά στα ελληνοτουρκικά, ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στον ΟΗΕ, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις, ενώ συμπλήρωσε πως η Τουρκία δεν θα σταματήσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αναμένουμε από την Ελλάδα να αφήσει στην άκρη την πολιτική της έντασης και των προκλήσεων και να ακούσει τις εκκλήσεις μας για συνεργασία και αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν μίλησε και για την τουρκική μειονότητα στην Θράκη, τα δικαιώματα της οποίας, όπως είπε, δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα.

Εκτός από τις «απάνθρωπες επαναπροωθήσεις» παράτυπων μεταναστών στο Αιγαίο, η Ελλάδα εφαρμόζει και «καταπιεστικές πολιτικές διακρίσεων» σε βάρος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το Κυπριακό είπε ότι επιθυμεί λύση που θα αναγνωρίζει δύο κράτη και δύο έθνη με ίσα δικαιώματα. Κάλεσε να αρθούν οι κυρώσεις και το εμπάργκο στην «ΤΔΒΚ» και μίλησε για «διώξεις κατά των Τουρκοκυπρίων» που «πρέπει να σταματήσουν».

Οικονόμου για Ερντογάν: Η κατάσταση έχει περάσει σε πρωτόγνωρο επίπεδο

«Πλέον η κατάσταση έχει περάσει σε ένα πρωτόγνωρο επίπεδο και πλέον αποτελεί μια ξεκάθαρη και διαρκή απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ωστόσο με σκληρή γλώσσα αναμένεται να απαντήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Παρασκευή, ενώ αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνονται γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ