Μητσοτάκης: H αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα γίνει ανεκτή 

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα γίνει ανεκτή»
μητσοτάκης-h-αμφισβήτηση-της-ελληνική-60432

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν θα γίνει ανεκτή», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg, χαρακτηρίζοντας εξωφρενικό το γεγονός ότι η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μεταναστευτικό.

Μητσοτάκης: Η Τουρκία δεν είναι πλέον μέρος της Δυτικής Συμμαχίας

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι απαράδεκτη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ.

«Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά απεικονίζει την Τουρκία ως μία χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε Δυτική Συμμαχία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι απαράδεκτο είναι και το κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί μετανάστες «ανοιχτά και δημόσια» τα τελευταία δύο χρόνια, εξηγώντας παράλληλα ότι η Άγκυρα προσπαθεί να στείλει μετανάστες στα ελληνικά σύνορα και να τους σπρώξει στην Ευρώπη.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα

«Σώζουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της -όπως έχει υποχρέωση να κάνει- αλλά επίσης σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα.

«Θα έπρεπε να εργαζόμαστε με την Τουρκία για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα αντί να δεχόμαστε το κούνημα του δαχτύλου από την Τουρκία» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ