Εξεταστική Επιτροπή: Καταθέτει η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Καταθέτει  στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
εξεταστική-επιτροπή-καταθέτει-η-επικ-60502

Καταθέτει  στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων η Αλεξάνδρα Ρογκάκου, η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό predator, την παράνομη χρήση αυτού στην Ελληνική επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση της επικεφαλής της ΕΑΔ Αλεξάνδρας Ρογκάκου είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Είναι η έκτη κατά σειρά μάρτυρας που έχει κληθεί και θα καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή.

Εξεταστική Επιτροπή: Αρνήθηκε να έλθει στην Ελλάδα η εκπρόσωπος της Intellexa

Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει στην Επιτροπή, είπε πως είναι μόνιμη κάτοικος εξωτερικού και πως κωλύεται αυτή την περίοδο να είναι στην Ελλάδα.

Έπειτα από συζήτηση στην Επιτροπή και εξέταση προτάσεων, κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η πρακτική που έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις σε προηγούμενες Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές της Βουλής. Δηλαδή, να συνταχθεί από κοινού από τα μέλη της Επιτροπής ένα ερωτηματολόγιο να της αποσταλεί και εκείνη να απαντήσει γραπτά.

Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Εξεταστική Επιτροπή: Πολιτικός σεισμός από την κατάθεση Ράμμου

Τις προηγούμενες ημέρες πολιτικό σεισμό έφεραν οι καταθέσεις Δεμίρη και Ράμμου, με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ να φέρεται να δήλωσε πως παρεμποδίστηκε η έρευνα από την εισαγγελέα Βλάχου και τον επικεφαλής της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ