Χαρούλα Αλεξίου: «Το να κρατήσεις στα χέρια σου ένα μωρό είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο»

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Χαρούλα Αλεξίου σε μια συνέντευξη κατάθεση ψυχής μιλά για τη μητρότητα, τα μωρά και την αγάπη της για τα παιδιά.
χαρούλα-αλεξίου-το-να-κρατήσεις-στα-χ-197362

Η Χαρούλα Αλεξίου, μια από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της Ελλάδας, εξέφρασε την αγάπη της για τα μωρά σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στη Vogue και την Κέλλυ Σταυροπούλου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το να κρατήσεις στα χέρια σου ένα μωρό και να ασχοληθείς μαζί του είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο. Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια μίλησε για την μητρότητα και το ρόλο που έχει στη ζωή της. Είπε ότι όταν ακούει ότι κάποια γνωστή της γέννησε, αμέσως κλείνει ραντεβού να πάει να αλλάξει το μωρό. Επίσης, αναφέρθηκε στην επιθυμία της να έχει μωρά κοντά της γιατί της δίνουν χαρά και κάνουν την καρδιά της να ζεσταίνεται.

Χαρούλα Αλεξίου: «Αυτή είναι η χαρά της ζωής»

Διάβαζα κάτι που είχατε πει σε μια συνέντευξή σας στον Θανάση Λάλα: ότι αν γεννιόσασταν σήμερα, θα θέλατε να δουλεύετε σε βρεφοκομείο και να αλλάζετε μωρά. Είναι αλήθεια;

Χ.Α.: Αχ, τα μωρά! Ρε παιδί μου, το να κρατήσεις στα χέρια σου μωρό και να ασχοληθείς μαζί του είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο! Λιώνω… Μόλις ακούσω ότι γέννησε κάποια γνωστή μου, αμέσως κλείνω ραντεβού να πάω να το αλλάξω! Θέλω μωρά κοντά μου, ζεσταίνεται το στήθος μου. Καλά, αν καθίσω σε κανένα καφέ και δω κοπέλα να έρχεται με το μωρό της, φοβάμαι ότι θα παρεξηγηθώ όπως κοιτάζω. Αυτή είναι η χαρά της ζωής.

Υπήρχε πάντα μέσα σας αυτό το συναίσθημα;

Χ.Α.: Ναι, ναι, πάντα.

Τι σκεφτόσασταν για τη μητρότητα πριν γίνετε μητέρα;

Χ.Α.: Κοίταξε, όταν έχεις μια πολύ έντονη μητέρα, όπως η δική μου, που ήταν ένας δυναμικός και ταυτόχρονα συναισθηματικός άνθρωπος, θέλεις κι εσύ να γίνεις έτσι. Θέλεις να πάρεις αυτόν τον ρόλο στη ζωή.

Σε ποια φάση της ζωής σας αποφασίσατε ότι θέλετε να γίνετε μητέρα;

Χ.Α.: Δεν είναι η στιγμή που το αποφασίζεις, είναι η στιγμή που ανοίγει ο ουρανός και έρχεται. Είναι, ίσως, η στιγμή που σε ακούει ο Θεός. Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να πει ότι τότε το αποφάσισα και έγινε. Δεν μπαίνεις σ’ ένα αυτοκίνητο και φεύγεις. Κάποια στιγμή ένιωσα πάρα πολύ έτοιμη και μου συνέβη.

Πιστεύω ότι ο γιος μου με άκουσε και ήρθε. Όταν μια γυναίκα θέλει να γίνει μάνα και δεν το βάζει κάτω, γίνεται. Τώρα πια, ευτυχώς, υπάρχουν όλες αυτές οι μέθοδοι, η επιστήμη έχει προχωρήσει. Εγώ μένω στο μεταφυσικό κομμάτι. Μπήκε τόσο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου, που το θεωρώ σαν ένα μικρό θαύμα που προκάλεσε η επιθυμία μου.

Ακόμη και το ότι δεν ήρθε σε μια ηλικία που μπορεί να μην ήμουν έτοιμη, είναι μέρος του θαύματος. Πιστεύω ότι κακώς τα παιδιά δεν πάνε πιο εύκολα σε γονείς. Μιλάω για το θέμα της υιοθεσίας. Ναι, πρέπει να επιλέξουμε τους ανθρώπους που είναι κατάλληλοι για γονείς. Αλλά τα παιδιά, και από την κοιλιά σου να τα βγάλεις, αν δεν είσαι καλός γονιός, δεν θα είναι χαρούμενα.

Το παιδί χρειάζεται να είναι δίπλα σε γονιούς. Σε σωστούς γονιούς. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσα λάθη θα κάνει στην πορεία. Ο γιος μου υπήρξε πολύ τυχερός στην απόφασή του να έρθει σ’ εμένα. Έτσι πιστεύω.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Σταγιάτες Πηλίου: Το χωριό που αντιστάθηκε στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Κούκλος, ίδιος ο μπαμπάς του: Ο γιος της Αγγελικής Ηλιάδη, Μπάμπης Λαζαρίδης, έγινε 19 ετών

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι δικαιούχοι και η διαδικασία

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ