Πανελλήνιες 2024: Τρίτη δοκιμασία για τους υποψηφίους ΓΕΛ με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική

Στις 6 Ιουνίου 2024, η αγωνία κορυφώνεται για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024.
πανελλήνιες-2024-τρίτη-δοκιμασία-για-του-198137

Σήμερα 6/6 η αγωνία κορυφώνεται για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024. Οι υποψήφιοι καλούνται να διαγωνιστούν σε τρία μαθήματα:

Λατινικά: Ένα μάθημα που απευθύνεται στους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Χημεία: Μία πρόκληση για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας.

Πληροφορική: Ένα τεστ δεξιοτήτων για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Κάθε εξέταση φέρνει τους υποψηφίους ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου τους για φοίτηση στην ανώτατη εκπαίδευση. Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Πανελλήνιες 2024: Συνέχεια σήμερα με Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική για τους υποψηφίους των ΓΕΛ

Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ., ενώ το Υπουργείο Παιδείας δίνει στη δημοσιότητα τα θέματα λίγο μετά τις 10:00 μέσα από την ιστοσελίδα του.

Παράλληλα, οι εξετάσεις ειδικών και μουσικών μαθημάτων τόσο για τα ΓΕΛ, όσο και τα ΕΠΑΛ ξεκινούν την Τρίτη 18 Ιουνίου και τελειώνουν την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 18 μέχρι και 28 Ιουνίου 2024.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έχασε τα λόγια του ο Αρναούτογλου: Παίκτης στον «Εκατομμυριούχο» αποκάλυψε ότι το «’σκασε» από τη σύζυγο για να παίξει

Δεν θα σας τα πει κανείς: Τα 5 κόλπα για να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Είμαι ο άνθρωπος που δίνει το χέρι του για βοήθεια ακόμα και εκεί που δεν πρέπει»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ