Δεν θα σας τα πει κανείς: Τα 5 κόλπα για να διαλέξετε το καλύτερο καρπούζι

Το καρπούζι είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού όμως η σωστή διαλογή του μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη για να το πετύχουμε γευστικό.
δεν-θα-σας-τα-πει-κανείς-τα-5-κόλπα-για-να-197806

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η επιλογή του καρπουζιού και δεν αρκεί ένα χτύπημα για να καταλάβουμε αν είναι νόστιμο ή όχι.

Υπάρχουν όμως μερικές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να έχουμε… ελπίδες να επιλέξουμε το -γευστικά- τέλειο καρπούζι.

Καρπούζι: Τα πέντε μυστικά για την σωστή επιλογή

Σημάδι στο κάτω μέρος: Ένα μεγάλο κίτρινο σημάδι στο κάτω μέρος του καρπουζιού, είναι συνήθως το σημείο όπου το καρπούζι ακουμπάει στο χώμα. ΄Εάν το χρώμα είναι πορτοκαλί ή κίτρινο, τότε το καρπούζι είναι αρκετά ώριμο. Είναι καλό να αποφεύγουμε τα καρπούζια εάν στο κάτω μέρος τους είναι λευκά.

Καφέ “χαρακιές”: Όσο περισσότερα τέτοια σημάδια έχει το καρπούζι, τόσο πιο γλυκό θα πρέπει να είναι.

Το σχήμα: Τα οβάλ καρπούζια έχουν την τάση να είναι πιο νερουλά στο εσωτερικό, ενώ τα στρογγυλά καρπούζια είναι συνήθως πιο ζουμερά και γλυκά.

Βάρος και όγκος: Καλό είναι να μην διαλέγετε ούτε τα πολύ μεγάλα, αλλά ούτε και τα πολύ μικρά καρπούζια. Θα πρέπει να έχετε κατά νου πως τα καλά καρπούζια είναι πάντα αρκετά βαριά, σε σύγκριση με το μέγεθός τους.

Το “μυστικό” στο κοτσάνι: Αν το κοτσάνι του καρπουζιού είναι ξηρό, τότε σημαίνει πως το καρπούζι αυτό έχει φτάσει στο επιθυμητό βαθμό ωρίμανσης πριν κοπεί. Αν το κοτσάνι είναι ακόμα πράσινο και φρέσκο, αυτό σημαίνει πως το καρπούζι δεν έχει ωριμάσει αρκετά.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ζώδια: Ποιοι ευνοούνται από τις 6 Ιουνίου σε οικονομικά και σχέσεις

«Κόκκινος συνεργασμός» από τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο: Αυτές είναι οι 6 ελληνικές περιοχές με την πιο υψηλή σεισμική δραστηριότητα

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: «Είμαι ο άνθρωπος που δίνει το χέρι του για βοήθεια ακόμα και εκεί που δεν πρέπει»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ