Έλληνας σεισμολόγος προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό: Οι 3 περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για τον κίνδυνο εκδήλωσης σεισμού στην Ελλάδα και για τις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
έλληνας-σεισμολόγος-προειδοποιεί-γι-197447

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε στο Action 24 για τις πιθανότητες σεισμικής έξαρσης, μετά τον σεισμό 4,3 ρίχτερ που σημειώθηκε το Σάββατο ανοιχτά της Κύθνου.

Ο γνωστός σεισμολόγος επεσήμανε ότι η Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε σεισμική ύφεση.

Σεισμός: Το θέμα των σεισμών στην Ελλάδα

«Το θέμα των σεισμών στη χώρα μας είναι γενικότερο και περνάμε περιόδους ηρεμίας και περιόδους εξάρσεων όπως αυτή της περιόδου 2019-2021 που την ακολούθησε μια περίοδο ύφεσης από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Δεν υππάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε επόμενη περίοδο έξαρσης. Αυτός είναι νόμος με τον οποίο δουλεύει ο πλανήτης», είπε χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σημείωσε δε, ότι «δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προβλέψει πότε και πού θα συμβεί κάτι».

Σεισμός: Οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο

Όσον αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο «Κεντρικό Ιόνιο, στο τρίγωνο Λευκάδα-Ζάκυνθος-Κεφαλονιά, τον Κορινθιακό και την περιοχή των Δωδεκανήσων, το ανατολικό σεισμικό ελληνικό τόξο».

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για Κορινθιακό

«Έχει πολλά και μεγάλα ενεργά ρήγματα ανάμεσα στα οποία και αυτό τον Αλκυονίδων που έδωσε τον σεισμό του 1981 αλλά και αυτό που έδωσε τον σεισμό του Αιγίου. Οι ισχυροί σεισμοί εκεί επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 35 χρόνια κατά μέσο όρο, έχουμε αρχίσει να υπερβαίνουμε τον μέσο όρο οπότε αργά ή γρήγορα θα ξαναζήσουμε είτε σε αυτή είτε σε άλλες ισχυρούς σεισμούς»

«Η μεγάλη αξία έγκειται στο να προλαμβάνουμε, να τηρείται με ευλάβεια ο αντισεισμικός κανονισμός, να προχωρήσουμε σε ελέγχους» κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Χλιδάτο, τεράστιο, μέσα στο πράσινο: Αυτό είναι το πολυτελές σπίτι της Ελένης Μενεγάκη στην Κηφισιά

Κάνει το επόμενο βήμα ο Κωνσταντίνος Αργυρός: «Θέλω να δημιουργήσω οικογένεια, είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή»

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους: Έρχεται και νέο κύμα καύσωνα – Θα «ψηθεί» η χώρα

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ