Μηχανογραφικό: Οι 130 Σχολές με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας

Μηχανογραφικό: H υποβολή του από τους υποψήφιους φοιτητές έχει ξεκινήσει - Ποιες σχολές προσφέρουν σίγουρη δουλειά στο μέλλον
μηχανογραφικό-οι-130-σχολές-με-υψηλή-ζήτ-205387

Μηχανογραφικό: Ποιες είναι οι 130 Σχολές με κάτω από 15.000 μόρια που έχουν σίγουρη δουλειά.

Πληροφορική, τουριστικός τομέας και επαγγελματικές υπηρεσίες, οι κλάδοι με μηδενική ανεργία.

Μέχρι τις 18 Ιουλίου οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» τις επιλογές τους στο μηχανογραφικό δελτίο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν τουλάχιστον 130 πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε επαγγέλματα υψηλής ζήτησης, όπως αυτά αποτυπώθηκαν σε έρευνα. Πριν από λίγες εβδομάδες, μία μελέτη της ΕΥ Ελλάδος, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Endeavor Greece, με τίτλο «Εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα και απασχόληση: Ζητείται προσέγγιση», κατέγραψε την πραγματική ζήτηση της αγοράς εργασίας μέσω των αγγελιών.

Τα αποτελέσματα δεν συνάδουν, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με την πληθώρα των πανεπιστημιακών τμημάτων που βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Σε βάθος εξαετίας, ο κλάδος της Πληροφορικής βρίσκεται στην πρώτη θέση ως ο πιο περιζήτητος βάσει αγγελιών εργασίας σε ποσοστό 32,5%. Μαζί με τους κλάδους του ξενοδοχειακού τομέα και των επαγγελματικών υπηρεσιών καλύπτουν το 56,7% των θέσεων που ζητούνται.

Στην Ελλάδα, πάντως, λειτουργούν στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον 19 τμήματα που συνδέονται με τον κλάδο της Πληροφορικής, με τις βάσεις εισαγωγής να κυμαίνονται – ανάλογα με την έδρα τους – από 9.000 έως 7.000 μόρια.

Από δύο πεδία

Η πρόσβαση γίνεται από το 4ο επιστημονικό πεδίο (Οικονομίας και Πληροφορικής), αλλά και από το 2ο επιστημονικό πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών). Όλα τα τμήματα είναι ανοιχτά και από τα δύο επιστημονικά πεδία (Τμήματα Πληροφορικής, Ψηφιακών Συστημάτων, Επιστήμης Υπολογιστών), ενώ οι υποψήφιοι του 2ου είναι οι μόνοι που έχουν πρόσβαση στις πολυτεχνικές σχολές των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Επομένως και αυτές οι Σχολές είναι μια καλή λύση για το μηχανογραφικό.

Τουριστικά

Στον ξενοδοχειακό τομέα η ζήτηση χτύπησε «κόκκινο» το 2023 με 2.654 αγγελίες, υπερδιπλάσιες από τις 1.267 του 2022. Και σε αυτό τον κλάδο τα πανεπιστήμια προσφέρουν, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τουλάχιστον επτά τμήματα, τα οποία αφορούν τον Τουρισμό ή και συνδυασμό σπουδών με διοίκηση επιχειρήσεων, με τις βάσεις εισαγωγής να κυμαίνονται από 8.800 μόρια έως και 15.300 μόρια. Άρα, ο Τουρισμός ίσως είναι μία καλή επιλογή για το μηχανογραφικό.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

8 Τρόποι να Προστατευτείτε από τα Έντομα αν Δεν Έχετε Σίτες στο Σπίτι σας

Συγκλονιστικές εικόνες στην Πάτρα: Αστυνομικός παίρνει αγκαλιά ηλικιωμένο για να τον σώσει από τη φωτιά

Το κόλπο που έκανε με το ρούτερ: Κινέζος χρέωσε 3.500 ευρώ ιδιοκτήτη Airbnb μέσα σε 1 εβδομάδα

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ