Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: Ένα βήμα πριν τη κορυφή του κόσμου, το τεράστιο χρηματικό ποσό που πήρε

έγραψε-ιστορία-ο-τσιτσιπάς-ένα-βήμα-πρ-119034

Τα κατέφερε ο διεθνής πλέον τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς και πάει στον τελικό του Australian Open αφού προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Βαθιά συγκινημένος δήλωσε ότι πάει για την πρωτιά ενώ αποκαλύφθηκε και το τεράστιο χρηματικό ποσό που θα εισπράξει.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέκλεισε σε 3.21′ με 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3 τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ και θα παίξει την Κυριακή (10:30) στον τελικό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ή τον Τόμι Πολ (αγωνίζονται σήμερα στις 10:30).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί για 2η φορά σε τελικό Grand Slam αφού ήταν φιναλίστ το 2021 στο Roland Garros.

Στη Μελβούρνη τα κατάφερε μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες σε ημιτελικούς (2019, 2021, 2022) και πλέον εκτός από τον τίτλο κυνηγάει και την άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Για το Νο1 πάει να παίξει ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε μετά την νίκη του επί του Χατσάνοφ και την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open ότι τον εξιτάρει η σκέψη πως αν κατακτήσει τον τίτλο θα ανεβει στο Νο1, ενώ αποθέωσε τους Παγδατη και Φιλιππούση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Χατσάνοφ και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open. Μιλώντας μετά το ματς του στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε ότι τον εξιτάρει η προοπτική να ανέβει στο Νο1 στον κόσμο (κάτι που θα συμβεί αν κατακτήσει το τρόπαιο), αποθέωσε τον Μάρκο Παγδατή και τον κόσμο, ενώ όταν ρωτήθηκε για την… Μάργκοτ Ρόμπι ξεκαθάρισε ότι σκέφτεται μόνο τον τελικό.

Τί δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για την μεγάλη νίκη του

Για το τι σημαίνει για αυτόν η πρόκρισή του στον τελικό: “Παρακολουθούσα τον Μάρκο Παγδατή πριν από μερικά χρόνια να προσπαθεί να παίξει σε έναν τελικό. Το ονειρεύτηκα σαν παιδί. Είναι σπουδαίο να παίζω εναντια στους κορυφαίους στον κόσμο. Δεν τα κατάφερε δυστυχώς τότε ο Παγδατής, αλλα ειναι στην καρδιά μου και πάντα τον θεωρώ ως ένα από τα πρότυπά μου”.

Για την στήριξη του κόσμου: “Νιώθω ευλογημένος που παίζω τένις σε αυτό το επίπεδο. Ήθελα πολλά χρόνια να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Ξέρω ότι δεν σημαίνει πάρα πολλά για τους Αυστραλους που βγάζουν παίκτες συνεχώς, αλλά ερχόμενος από μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόσο καλή μεταχείριση εδώ. Είμαι στον τελικό λοιπόν και θα δούμε τι θα συμβεί”.

Για το τι έκανε διαφορετικά στο 4ο σετ μετά το χαμένο 3ο σετ όταν έχασε δύο match point: “Δεν ήμουν πολύ επιθετικός στο 3ο σετ. Βλέποντας πίσω, θα μπορούσα να βάλω περισσότερη πίεση στην μπάλα. Ίσως να το διαχειριζόμουν διαφορετικά, αλλά δεν έχει σημασία. Στο τέλος βρήκα τον τρόπο να πάρω την νίκη. Σκέφτηκα πόσο σκληρά δούλεψα για να βρεθώ σε αυτή την θέση., Δεν κατάφερα να κλείσω το ματς στο 3ο σετ. Τέτοιες στιγμές είναι που πρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο και πάντα να έχεις τον ήχο των φιλάθλων στο βάθος, να ακούς τους πανηγυρισμούς τους”.

Για το τι έχει φέρει ο Μαρκ Φιλιππούσης στην ομάδα του: “Ο Μαρκ έχει φέρει αίσθηση του χιούμορ στην ομάδα (γέλια), αλλά και το σερβίς – βόλεΪ, που δεν το χρησιμοποιώ πολύ ακόμα, αλλά είναι εκεί”.

Για τον πιθανό αντίπαλό του στον τελικό μετά τον ημιτελικό ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Πολ και τι θα κάνει ο ίδιος: “Από την μία είναι ένας παίκτης που έχει κατακτήσει 9 φορές το Australian Open (Τζόκοβιτς) και από την άλλη ένας τενίστας της γενιάς μου, με τον οποίο έχω παίξει πολλές φορές στα τζούνιορ. Είναι ωραίο να τον βλέπω να φτάνει σε αυτή την φάση, στα ημιτελικά. Εγώ θέλω να ετοιμάσω το σώμα μου. Να προετοιμαστώ για την μεγάλη μέρα”.

Το τεράστιο χρηματικό ποσό που θα λάβει ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Για την προοπτική να ανέβει στο Νο1 του κόσμου αν κατακτήσει το Australian Open: “Μου αρέσει ο αριθμός 1. Είναι στιγμές για τις οποίες δουλεύω σκληρά, όπως ένας τελικός Grand Slam. Παλεύω για το Νο1. Είναι όνειρο να βρεθώ εκεί κάποια μέρα. Χαίρομαι που αυτή η ευκαιρία παρουσιάζεται στην Αυστραλία. Ας το κάνουμε”.

Για την Μάργκοτ Ρόμπι και την πιθανότητα να θέλει να την δει στον τελικό: “Το πλάνο για εμένα είναι να κάνω την δουλειά μου, να παίξω καλό τένις. Την θαυμάζω, είναι καλή ηθοποιός, αλλά είμαι συγκεντρωμένος στον τελικό.”

Η εντυπωσιακή πορεία του Έλληνα τενίστα θα αυξήσει σημαντικά και τα έσοδά του, αφού ο Στεφ εξασφάλισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στον τελικό της Κυριακής (29/01) ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει 1.009.502 ευρώ. Σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο τότε θα εισπράξει 1.848.167.

Νικητής στο τάι μπρέικ ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στο 1ο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με άνεση 2-1 και με μπρέικ έφτασε στο 3-1. Ο Κατσάνοφ είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ και με την 2η ευκαιρία μείωσε με μπρέικ σε 3-2.

Ο Ρώσος ισοφάρισε σε 3-3 με love service game αλλά ο Τσιτσιπάς με μπρέικ προηγήθηκε με 5-3! Ο Έλληνας είχε δύο διπλά σφάλματα στο 9ο γκέιμ και ο αντίπαλος του έφτασε με άνεση σε μπρέικ (5-4).

Ισοφάρισε σε 5-5 ο Κατσάνοφ και σε 6-6. Στο τάι μπρέικ ο Τσιτσιπάς έκανε… περίπατο και σε 55′ έκλεισε στο 7-6 (2).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Australian Open (@australianopen)

Μπρέικ και φινάλε

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έφτασε σε διπλό μπρέικ στο 3ο γκέιμ και ο Κατσάνοφ το έσβησε. Το ίδιο έκανε και με το 3ο και προηγήθηκε με 2-1.

Με love service game ο Ρώσος έκανε το 3-2 και με 4-3. Ο Έλληνας είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 9ο γκέιμ και το εκμεταλλεύτηκε. Με μπρέικ προηγήθηκε με 5-4 και έκλεισε το σετ στο 6-4.

Έσβησε 2 ματς πόιντ και μείωσε

Όπως και στο 2ο σετ έτσι και στο 3ο ο Τσιτσιπάς έχει 2 μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ και ο Ρώσος τα έσβησε. Με το 3ο όμως έφτασε σε μπρέικ και στο 2-1.

Το υπερασπίστηκε με το σερβίς του για το 3-1 και έφτασε στο 4-2. Μείωσε σε 4-3 ο Κατσάνοφ αλλά ο Τσιτσιπάς πήρε το επόμενο γκέιμ για το 5-3.

Με μπρέικ ο Ρώσος ισοφάρισε σε 5-5 και το υπερασπίστηκε για το 6-5. Ο Τσιτσιπάς το οδήγησε στο τάι μπρέικ όπου είχε 2 ματς πόιντ (6-4). Ο Ρώσος τα έσβησε και κέρδισε με 7-6 (6)!

Αποφασισμένος Τσιτσιπάς

Ο Τσιτσιπάς είχε τριπλό μπρέικ πόιντ στο ξεκίνημα του 4ου σετ και με την 3η ευκαιρία έφτασε με μπρέικ στο 2-0. Ο Έλληνας το υπερασπίστηκε για το 3-0 και ο Ρώσος μείωσε σε 3-1.

Με άνεση έγραψε το 4-1 και το 5-2. Έκλεισε τελικά στο 6-3.

Με την γλώσσα των αριθμών

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 66 winners και 34 αβίαστα λάθη και ο Κάρεν Κατσάνοφ είχε 46-32. Ο Έλληνας είχε 18 άσους (έναντι 10) αλλά και 5 διπλά σφάλματα.

Τα μπρέικ πόιντ ήταν 3/4 για τον Ρώσο και 5/12 για τον Έλληνα. Οι πόντοι ήταν 145-132 για τον Τσιτσιπά. Ο Έλληνας είχε 84% σε κερδισμένους πόντους στο 1ο σετ και ο αντίπαλος του είχε 66%.

Τεράστια επιτυχία από τον Στέφανο Τσιτσιπά, εμείς να του δώσουμε κουράγιο και να του πούμε πως πιστεύουμε σ΄αυτόν, ότι μπορεί να φτάσει την Ελλάδα και στο νούμερο ένα όπως και ο ίδιος ονειρεύεται. Πάμε δυνατά να το πάρουμε!

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ