«Ραγίζει» καρδιές η μητέρα του Βασίλη Τόπαλου: «Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Το παιδί μου δάκρυσε»

ραγίζει-καρδιές-η-μητέρα-του-βασίλη-110524

Συγκλονίζουν η μητέρα και η γιαγιά του πρωταθλητή Ευρώπης, του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου, που περιμένουν την ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να δουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Πώς πέθανε ο Βασίλης Τόπαλος

O άτυχος αθλητής νοσηλευόταν από τις 16 Δεκεμβρίου σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο, μετά από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα, όπου έκανε προπόνηση.

Για το συμβάν έχει διαταχθεί ήδη έρευνα.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε από αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει μετά τον τραυματισμό του 16χρονου πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω της ΓΑΔΑ.

Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews η μητέρα του 16χρονου δήλωσε: “Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Όταν επέστρεψε από την Ιταλία, όταν επέστρεψε με το χρυσό το μετάλλιο. Όταν ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στην Ιταλία το παιδί μου δάκρυσε, συγκινήθηκε, το έχω και σε βίντεο. Και μου έλεγε: “Μαμά, εμείς εκεί πάνω δίνουμε την ψυχή μας για τη σημαία μας. Γιατί εκεί πάνω δεν ήμουν Βασίλης, ήμουν Ελλάδα””.

Τι καταγγέλει η γιαγιά του

Η γιαγιά του άτυχου 16χρονου μίλησε χθες στον Alpha και είπε ότι έμαθαν πως ο 16χρονος έκανε σπάρινγκ, προπόνηση δηλαδή, με έναν 20χρονο που ανήκε σε μεγαλύτερη κατηγορία από τον ίδιο, αφού ζύγιζε 10 κιλά περισσότερο.

Λιποθύμησε και χτύπησε βαριά ο Βασίλης Τόπαλος

Συγκεκριμένα, η γιαγιά του 16χρονου αναφέρει: “Λιποθύμησε, φαίνεται, και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε”.

Το χρονικό

Ο Βασίλης Τόπαλος, έκανε τη συνήθη προπόνηση, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο 16χρονος κατευθύνθηκε τότε στο μπάνιο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου όπου λιποθύμησε, χτυπώντας κατά την πτώση του σε σκληρή επιφάνεια, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Στο έδαφος τον εντόπισε συναθλητής του, ο οποίος και ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Συναθλητής και υπεύθυνος προσέφεραν στον 16χρονο τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Εκεί ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες, 2 Ιανουαρίου, υπέκυψε στο τραύμα του.

Είναι τόσο κρίμα ένα νέο παιδί γεμάτο όνειρα και ελπίδες να φεύγει με τόσο άδοξο τρόπο από τη ζωή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ