Μοναδικός Μίλτος Τεντόγλου: Πήγε με φούτερ για να παραλάβει βραβείο και τον παρακαλούσαν να μη φύγει από τη τελετή

μοναδικός-μίλτος-τεντόγλου-πήγε-με-φο-117279

Ο τεράστιος αθλητής και μεγαλύτερος anti-star της γενιάς του, ο Μίλτος Τεντόγλου πήγε σε τελετή βράβευσης χαλαρός και άνετος, φορώντας ένα απλό φουτεράκι αλλά και πάλι κατάφερε να καταπλήξει τους παρευρισκομένους, σε σημείο να τον παρακαλάνε να μη φύγει και να κάνει κάποια δήλωση.

Με ένα απλό φούτερ εμφανίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στη τελετή βράβευσης

Ενώ οι περισσότεροι περιμένουν πως και πως να έρθει η στιγμή της βράβευσής τους και όλα τα φώτα να πέσουν πάνω τους, ο κορυφαίος πρωταθλητής επέλεξε να διατηρήσει για πολλοστή φορά το ύφος και το στυλ που τον έκανε τόσο γνωστό και αγαπητό στο κοινό.

 

Φορώντας φουτερ, και μη θέλοντας να βρεθεί για πολύ ώρα στο επίκεντρο της προσοχής των δημοσιογράφων που τον παρακάλαγαν για μια δήλωση, ο Τεντόγλου πήγε στην τελετή βράβευσης, παρέλαβε το βραβείο, και προσπαθούσε να φύγει άρον άρον.

Και ενώ ο ιπτάμενος Τεντόγλου προσπαθούσε απεγνωσμένα να μη φανεί ως super star, παρότι είναι ένα λαμπρό αστέρι του αθλητισμού, οι αθλητικοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν την τελετή βράβευσης πάλευαν απεγνωσμένα για μια δήλωση του.

Κόκκινο πανί η παρουσία Αυγενάκη για τον Μίλτο Τεντόγλου

«Μίλτο σε παρακαλώ περίμενε, Μίλτο» ήταν η φράση που ακούστηκε πολλές φορές, με τον ίδιο να διατηρεί την ευγένειά του και να απαντά, αλλά χωρίς να επιθυμεί να συνεχιστεί η «συνέντευξη τύπου».

Ίσως ο λόγος που βιαζόταν να ήταν η παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη. Διόλου απίθανο αν αναλογιστεί κανείς την αντίδραση του εξαιτίας της καταστροφής διαδρόμων στο «Ζηρίνειο» στο στάδιο της Κηφισιάς.

Ο Αυγενάκης «κόβει» Πομάσκι, Πετρούνια και Ντούσκο

Επίσης υπενθυμίζεται ότι η αγωνιστική στάση του μεγάλου προπονητή στίβου Γιώργου Πομάσκι φαίνεται πως εξόργισε τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σε τέτοιο βαθμό που τελικά έφερε φωτογραφική ρύθμιση ώστε να «κοπεί» από εκπρόσωπος των προπονητών στον ΣΕΓΑΣ, παρά τη διαφωνία της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα.

Ωστόσο, μαζί με τον προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου, λόγω της ρύθμισης Αυγενάκη φαίνεται πως χάνουν την ικανότητα να εκπροσωπούν τους αθλητές στις αντίστοιχες ομοσπονδίες οι Λευτέρης Πετρούνιας (Ομοσπονδία Γυμναστικής) και Στέφανος Ντούσκος (Ομοσπονδία Κωπηλασίας).

Θα έχουν φωνή οι αθλητες και οι προπονητές στα συμβούλια από εδώ και μπρος λόγω του θέματος του Μίλτου Τεντόγλου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Καούκη στο news247.gr, στα ΔΣ των ομοσπονδιών, ύστερα από μια ορθή απόφαση, προστέθηκαν με απόφαση του υφυπουργού οι θέσεις του εκπροσώπου των αθλητών και των προπονητών, προκειμένου να έχουν τη δική τους φωνή στα συμβούλια οι αθλητές και οι προπονητές. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή οι εκπρόσωποι θα πρέπει να είναι εν ενεργεία αθλητές και προπονητές και να μην έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ωστόσο όλα άλλαξαν με το ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 31 Δεκεμβρίου και που αναφέρει:

Το κώλυμα των περ. β’ και γ’ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν. 2725/1999 ισχύει και για τους εκπροσώπους των εν ενεργεία αθλητών/αθλητριών και των εν ενεργεία προπονητών/προπονητριών και τους αναπληρωτές τους/τις αναπληρώτριές τους, που ορίζονται με την παρούσα”.

Το άρθρο 12 του ν. 2725/1999 (Αθλητικός Νόμος) με επικεφαλίδα “Κωλύματα Περιορισμοί” γράφει:

“1. Οι διατάξεις του άρθρου 3 του παρόντος νόμου εφαρμόζονται αναλογικά αία πρόσωπα που συμμετέχουν στα προβλεπόμενα από το καταστατικό και τους κανονισμούς όργανα διοίκησης και επιτροπές των οικείων αθλητικών ενώσεων.

2. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί στο Δ.Σ. ή σε άλλο από το καταστατικό προβλεπόμενο όργανο αθλητικής ένωσης υποψήφιος, εφόσον:

α) είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου άλλης αθλητικής ένωσης κατά το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας,

β) είναι υπάλληλος αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας”.

Όπως εξηγεί στο αναλυτικό του ρεπορτάζ το news247, o υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ισχυρίστηκε μετά τις αντιδράσεις της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα ότι ο Γιώργος Πομάσκι είναι έμμισθος και ως εκ τούτου έχει σχέση εξάρτησης με την ομοσπονδία, άρα και η ψήφος του στο ΔΣ -κατά τον κ. Αυγενάκη- ενδέχεται να είναι ελεγχόμενη.

“Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου δεν είναι υπάλληλος της ομοσπονδίας”

Ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου δεν είναι υπάλληλος της ομοσπονδίας με το στενό εργασιακό όρο ενός υπαλλήλου, αλλά αμείβεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ. Για παράδειγμα, αν ο κ. Πομάσκι είχε έναν αθλητή που πηδάει στο μήκος 3 μέτρα και όχι 8,60 μ. όπως ο Τεντόγλου, δεν θα βρισκόταν στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση δεν θα ήταν έμμισθος.

Θα πρέπει αρχικά να ξεκαθαριστεί αν οι περιπτώσεις των εκπροσώπων των αθλητών και των προπονητών εμπίπτουν πράγματι στο άρθρο 12 και στις διευκρινήσεις του. Όπως φαίνεται υπάρχουν πολλές “τρύπες” και “λακκούβες” στην απόφαση που έλαβε ο υφυπουργός ανοίγοντας τις θέσεις των εκπροσώπων στα διοικητικά συμβούλια. Δεν φρόντισε να παρουσιάσει τη εν λόγω απόφαση χωρίς κενά που δικαιολογούν τη σύγχυση, η οποία έχει προκληθεί και κινδυνεύει να πέσει και ο ίδιος στις λακκούβες που υπάρχουν, καθώς χαρακτηρίζεται από τον ΣΕΓΑΣ “εμπαθής” και ότι προσθέτει κομματικό πρόσημο στη σύσταση των διοικητικών συμβουλίων. Η κ. Σακοράφα υπενθύμισε τη θέση της στο ΜΕΡΑ25, όπως και του κ. Πομάσκι στο ΚΚΕ.

O Μίλτος Τεντόγλου έγινε γκράφιτι

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι τόσο αγαπητός που ένας καλλιτέχνης γκράφιτι δε, στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να τον τιμήσει, με μία δημιουργία του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hlias St. Hayate (@hayate_style_)

Η φωτογραφία είναι από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι φέτος τον Μάρτιο όπου ο Έλληνας πρωταθλητής κρατά την ελληνική σημαία. Πάνω αριστερά ο δημιουργός Ηλίας Στύλος, ως Hayate, όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, έγραψε το ιστορικό πια 8,52μ., που έφερε τον Τεντόγλου στην κορυφή, για μία ακόμα φορά.

«Η αξία ενός ανθρώπου είναι οι νίκες του, και οι πιο ωραίες νίκες είναι οι νίκες εναντίον του ίδιου μας του εαυτού» ανέφερε ο καλλιτέχνης

Μικρός θεούλης ο Τεντόγλου… πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις όπου κι αν βρεθεί. Σεμνός και ταπεινός όπως μας έχει συνηθίσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εργάζεται και κάνει θαύματα!

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ