Συγκλονίζει το θαύμα του Αγίου Ραφαήλ: «Αφού ξέρεις ότι μπορώ να κάνω ό,τι μου ζητήσεις»

συγκλονίζει-το-θαύμα-του-αγίου-ραφαήλ-181575

Θαύμα Αγίου Ραφαήλ: Η ιστορία του Αγίου Ραφαήλ είναι γεμάτη από θαύματα, σημάδια της θεϊκής του δύναμης και της αστείρευτης αγάπης του για τους ανθρώπους. Ένα από τα πιο συγκλονιστικά θαύματα είναι η θεραπεία ενός άνδρα που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση και τελικά τα κατάφερε.

Ακολουθεί η ιστορία του:

Θαύμα Αγίου Ραφαήλ – «Αφού ξέρεις ότι μπορώ να κάνω ό,τι μου ζητήσεις»

«Στις αρχές του Οκτωβρίου είχαμε πάει μαζί με τον κουνιάδο μου και την γυναίκα του στο Άνω Σούλι σε μια ταβέρνα. Μόλις φτάσαμε στην ταβέρνα, λίγο πριν, είδαμε την πινακίδα που έδειχνε τον δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ.

Θαύμα Αγίου Ραφαήλ

Λέει η κουνιάδα μου, δεν πάμε να προσκυνήσουμε; Πάμε, είπαμε ομόφωνα και οι τέσσερις.

Ανηφορήσαμε λοιπόν προς το μοναστήρι. Μόλις φτάσαμε ήταν η ώρα που το μοναστήρι έκλεινε. Ο καλόγερος όμως μας είδε απογοητευμένους και μας πέρασε μέσα.

Το μοναστηράκι λιτό, απλό και ένοιωθες να σε τυλίγει αγάπη, καλοσύνη, ηρεμία. Ο καλόγερος μας πήγε στην εκκλησία που γίνεται η λειτουργία.

Στο προσκύνημα δεν ανεβήκαμε γιατί δεν θέλαμε να γίνουμε βάρος λόγω της περασμένης ώρας. Το απόγευμα που γύρισα σπίτι άρχισε να με ενοχλεί ένας πόνος ελαφρύς στον αυχένα.

Σκέφτηκα πως κρύωσα, γιατί είχα το παράθυρο του αυτοκινήτου ανοιχτό. Όμως τη νύχτα ο πόνος έγινε οξύς και δεν με άφησε να κοιμηθώ. Τι ζεστά, τι παυσίπονα, τίποτα.

Με έπιασε ένας πανικός και μια τρομάρα.

Φοβήθηκα ότι είναι βλάβη στον αυχένα, στους σπονδύλους και όντως είχα δίκιο. Αυτό έδειξε η πλάκα. Έχω χειρουργηθεί αρκετές φορές, έχω κάνει δύο σπονδυλοδεσίες με αποτέλεσμα να έχω οκτώ λάμες και δέκα βίδες στην σπονδυλική στήλη μου. Γι’ αυτό δεν αντέχω άλλο τα χειρουργεία.

Την άλλη μέρα οι πόνοι συνεχίστηκαν και απλώθηκαν. Το βράδυ δεν κοιμήθηκα μόνο βόγκαγα από τους πόνους. Το μεσημέρι της επομένης ξάπλωσα μήπως μπορέσω να κοιμηθώ.

Τότε λοιπόν θυμήθηκα τα λόγια που μου είπε ο καλόγερος «ο Άγιος θεραπεύει τις ασθένειες».

 

Έτσι με πήρε ο ύπνος. Κάποια στιγμή ξυπνώ από ένα φως που μπήκε στα μάτια μου. Σηκώνομαι να δω ποιος άνοιξε το παράθυρο και δεν είδα τίποτα, το παράθυρο κλειστό.

Ξανά πέφτω να κοιμηθώ και μόλις κλείνω τα μάτια μου σχηματίστηκαν μπροστά μου τρία φωτεινά φωτοστέφανα. Ένα μεγάλο, ένα μικρότερο και ένα μικρούλι.

Το θαύμα του Αγίου Ραφαήλ

Θαύμα Αγίου Ραφαήλ

Πετάχτηκα και είπα ότι ο Άγιος Ραφαήλ ήρθε να με βοηθήσει.

Το Σαββάτο το βράδυ έπεσα να κοιμηθώ στεναχωρημένη με έγνοια για τον άνδρα μου, που εκτός που έχει κάνει χειρουργείο καρκίνου, έχει σε εκείνο το σημείο ένα εξάνθημα που δεν μπορούμε να το καταπολεμήσουμε με καμία θεραπεία, έχουμε αλλάξει τρεις. Έκλαιγα λοιπόν και για τους δυο μας.

Προς το ξημέρωμα άκουσα μία φωνή να μου λέει: «Αφού ξέρεις ότι μπορώ να κάνω ό,τι μου ζητήσεις, γιατί δεν έρχεσαι να σου δώσω λάδι από το καντήλι μου». Μόλις ξύπνησε ο άνδρας μου του λέω, το και το, πάμε στο μοναστήρι τώρα.

Έτσι, φτάσαμε στο μοναστήρι, πήγαμε στο προσκύνημα και του ζήτησα βοήθεια για μένα να με φυλάξει μακρυά από τα χειρουργεία να με αφήσει να ζήσω χωρίς πόνους πια και να βοηθήσει να ιαθεί ο άνδρας μου.

Φεύγοντας πήρα και λαδάκι από το ακοίμητο καντηλάκι του Αγίου Ραφαήλ και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Ο πόνος μου στον αυχένα άρχισε να μου περνά και μέχρι το σπίτι δεν είχα πόνους. Ο γιατρός που ξαναπήγα ξαφνιάστηκε πως μου πέρασε τόσο γρήγορα.

Ο άνδρας μου τώρα είναι πολύ καλά και το κυριότερο αυτός που είναι αντιδραστικός με τα μοναστήρια, τώρα έχει αλλάξει, δέχτηκε που του έκανα θεραπεία με το άγιο λαδάκι. Όλα είναι δόξα τω Θεώ καλά θα είναι ακόμα καλύτερα, το νοιώθω.

Δοξάζω τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τους ευχαριστώ»

Α.Π.

Ι. Μ. Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Άνω Σούλι Μαραθώνα

Αυτό το θαύμα αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη μαρτυρία της δύναμης της πίστης και της μεσιτείας του Αγίου Ραφαήλ. Μας υπενθυμίζει ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, η ελπίδα δεν σβήνει ποτέ. Ο Άγιος Ραφαήλ, ως άγγελος θεραπείας και προστάτης των ασθενών, είναι πάντα παρών, έτοιμος να βοηθήσει όσους τον επικαλούνται με ειλικρινή πίστη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δίνουν δύναμη κι ελπίδα: Ποιοι Άγιοι προστατεύουν τους καρκινοπαθείς και ποια είναι η «ειδικότητα» του καθένα

Αναρίθμητα τα σύγχρονα θαύματα της Μεγαλόχαρης: Η θαυματουργή Eικόνα της Παναγίας της Τήνου

Κώστας Τσουρός: «Πιστεύω πολύ, έχω ζήσει θαύμα – Ξαφνικά, άρχισε να ιδρώνει η εικόνα της Παναγίας»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ