Αυξέντιος Καλαγκός: «Πρώτα είναι ο Θεός και μετά είναι ο γιατρός – Χωρίς πίστη η ζωή δεν έχει νόημα»

αυξέντιος-καλαγκός-πρώτα-είναι-ο-θεό-181138

Ο Αυξέντιος Καλαγκός είναι ένας από τους πιο σπουδαίους Έλληνες παιδοκαρδιοχειρουργούς ο οποίος έχει διακριθεί όχι μόνο για τις εξαιρετικές ιατρικές ικανότητες του αλλά και για την μεγάλη φιλανθρωπική του δράση. Ο γιατρός έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς, τουλάχιστον 17.000 παιδιά από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Ο Αυξέντιος Καλαγκός έχει ένα μότο και αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνει σε όλους μας: «Η καλύτερη ένδειξη πίστης είναι η αγάπη και η καλύτερη ένδειξη αγάπης είναι η προσφορά στο διπλανό σου». Πριν λίγο καιρό βρέθηκε προσκεκλημένος στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, μίλησε για το έργο που επιτελεί ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον Άγιο Νεκτάριο που είναι όπως λέει και δικός του προστάτης.

Αυξέντιος Καλαγκός: Λίγα λόγια για το σπουδαίο έργο και την πίστη του γιατρού

Τουλάχιστον 17.000 παιδιά έχουν βοηθηθεί από τον καρδιοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό, που τιμήθηκε με το βραβείο «Αργώ»

«Η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι μία από τις αξίες που ξεκίνησαν οι πρόγονοι μας. Τη λαμβάνω για λογαριασμό όλων όσοι με βοήθησαν να προσφέρω αυτήν την αλληλεγγύη στους πιο άπορους και στα παιδιά».

Με αυτά τα λόγια ο Αυξέντιος Καλαγκός, καρδιο-αγγειοχειρουργός, τακτικός καθηγητής πανεπιστημίου στη Γενεύη και στην Κωνσταντινούπολη παρέλαβε το βραβείο Ανθρωπιστικής Προσφοράς «Αργώ» που απονέμεται σε Έλληνες που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

«Πήγα ένα πρωί την εφημερίδα στον πατέρα μου. Στο εξώφυλλο είχε την είδηση για την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς από τον Κρίστιαν Μπάρναρντ το 1967. Αμέσως είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να γίνω καρδιοχειρουργός. Και στο μυαλό μου η καρδιοχειρουργική ήταν άμεσα συνδεδεμένη με τη φιλανθρωπία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο ίδιος υπολογίζει, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις φιλανθρωπικές αποστολές στις οποίες είτε συμμετείχε είτε οργάνωσε, ότι περίπου 17.000 παιδιά έχουν βοηθηθεί ανά τον κόσμο και συμπληρώνει: «Ζω διαρκώς εδώ και χρόνια με τα χαμόγελα τους και τα χαμόγελα των γονιών τους στο μυαλό μου. Είναι οι πιο δυνατές στιγμές της ζωής μου αυτές όταν βλέπω τα παιδιά αυτά να μου χαμογελούν μετά τις εγχειρήσεις, να βλέπω την ελπίδα για τη νέα τους ζωή στο βλέμμα τους, να βλέπω την ευτυχία για τη ζωή των παιδιών στα μάτια των γονιών τους».

Ο ίδιος έχει δηλώσει για την πίστη του στον Θεό και για τον Όρκο του Ιπποκράτη: «Ο όρκος του Ιπποκράτη, δεν είναι μια υποχρέωση τυπική, είναι ένα βίωμα καθημερινό. Που προέρχεται από κάτι ακόμα πιο βαθύ, από το αίσθημα ότι ο Θεός μού έδωσε την ικανότητα να κάνω αυτές τις επεμβάσεις. Όλες οι ατελείωτες ώρες μελέτης, εγχειρήσεων, ιατρικών συμβουλίων, ο χρόνος με τις οικογένειες, είναι η υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μου».

Αυξέντιος Καλαγκός: Η αφοπλιστική συνέντευξη

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Η συμβουλή ειδικού στους γονείς: Σε ποια ηλικία μπορούν τα παιδιά να βγουν έξω μόνα τους ή να μείνουν στο σπίτι χωρίς εποπτεία

Λίγοι το γνωρίζουν: Γιατί ο Άγιος Φανούριος απεικονίζεται κρατώντας ένα κερί

Ελαφάκι τιμάει τον ήρωα του: Αστυνομικός το έσωσε από τις φωτιές και έβγαλαν την πιο γλυκιά φωτογραφία

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ