Λόγια Αγίων: «Η προσευχή ανεβαίνει στο θρόνο του Θεού»

λόγια-αγίων-η-προσευχή-ανεβαίνει-στο-181270

Προσευχόμαστε στις καλές μας στιγμές, προσευχόμαστε και στις δύσκολες στιγμές γιατί η προσευχή είναι διάλογος με τον Θεό όπως είπε και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ας δούμε τι έχουν πει οι Άγιοι για την δύναμη της προσευχής.

Προσευχή: Ο διάλογος με τον Θεό

Εκείνος που αξιώθηκε να μιλήσει με το Θεό, πόσα αγαθά δεν θα απολαύσει; Διότι η προσευχή είναι διάλογος με το Θεό. (Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος)

Εκείνος που δεν έχει γίνει τέλειος, έχει ακόμα εσωτερικό πόλεμο. Για λίγο βρίσκει ανάπαυση στην προσευχή, και σ’ άλλη ώρα βρίσκεται σε πόλεμο και θλίψη. (Άγιος Μακάριος ο Αιγύπτιος)

Μακάριος ο νους που αποξενώνεται από κάθε αντίληψη υλικών πραγμάτων κατά την ώρα της προσευχής. (Όσιος Νείλος ο Ασκητής)

Όσοι φοβούνται το Θεό περιμένουν την Κυριακή, για να στείλουν την προσευχή τους στο Θεό. Αντίθετα οι ράθυμοι περιμένουν την Κυριακή, που απέχουν από την εργασία, για να ασχοληθούν με τα κακά. (Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος)

Αν κάποιος προσεύχεται στον Κύριο και σκέφτεται άλλα πράγματα, τότε ο Κύριος δεν εισακούει αυτού του είδους την προσευχή. (Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης)

Προσευχή: Όταν οι προσευχές φτάνουν στον θρόνο του Θεού

Τα δάκρυα για τους νεκρούς εξατμίζονται, τα λουλούδια μαραίνονται, αλλά η προσευχή ανεβαίνει στο θρόνο του Θεού. (Ιερός Αυγουστίνος)

Κι αν ακόμη έχεις ανεβεί όλη την κλίμακα των αρετών, και τότε να προσεύχεσαι για την άφεση των αμαρτιών σου. (Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης)

Η προσευχή είναι βλάστημα πραότητας και αοργησίας. Η προσευχή απομακρύνει την λύπη και τη κακοκεφιά. (Όσιος Νείλος ο Ασκητής)

Το κύριο έργο του ανθρώπου είναι η προσευχή. Ο άνθρωπος πλάστηκε για να υμνεί το Θεό. Με την προσευχή και την υμνῳδία ευφραίνεται. Το πνεύμα του αγάλλεται και η καρδιά του σκιρτάει. (Άγιος Νεκτάριος)

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Όταν έκανα την πρώτη φορά καισαρική, αναγκαστικά έκανα και τη δεύτερη»

Όταν τα παιδιά μετρούν αντίστροφα για το καλοκαίρι: “Μαμά πότε τελειώνει το σχολείο;Βαρέθηκα!”

Τα πιο αφράτα μπισκοτάκια: Λαχταριστά βουτήματα για τον καφέ σας και έτοιμα μόνο σε 10 λεπτά

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ