Κώστας Τσουρός: «Πιστεύω πολύ, έχω ζήσει θαύμα – Ξαφνικά, άρχισε να ιδρώνει η εικόνα της Παναγίας»

κώστας-τσουρός-πιστεύω-πολύ-έχω-ζήσε-181552

Σε μια αποκαλυπτική και συναισθηματική συνέντευξη, ο δημοφιλής δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός ανοίγεται για τις κρίσεις πανικού που βίωσε και πώς τις αντιμετώπισε, την πίστη του στον Θεό και τη σχέση του με την θρησκεία. Ο γνωστός παρουσιαστής μιλά για το θαύμα που βίωσε η οικογένειά του, όταν η εικόνα της Παναγίας «ίδρωσε» την ίδια στιγμή που ο πατέρας του βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Κώστας Τσουρός: Ανατριχιάζει το θαύμα που βίωσε

«Κι εγώ πιστεύω πολύ. Πιστεύω στον Θεό. Το θέμα είναι να μη συνδέεις την πίστη με τους παπάδες. Νηστεύω τη Μεγάλη Εβδομάδα για να κοινωνήσω κάθε Μεγάλο Σάββατο πρωί. Μου αρέσει και από λαογραφικό ενδιαφέρον να ακολουθώ τις παραδόσεις. Ένα λαός που ακολουθεί τις παραδόσεις του πάει μπροστά με καλύτερο τρόπο από εκείνον που σβήνει τα πάντα».

Όσον αφορά το θαύμα που έχει ζήσει, ο Κώστας Τσουρός επεσήμανε:

«Κάποια στιγμή οι γονείς μου είχαν ένα πολύ σοβαρό τροχαίο, σκοτώθηκε και ο θείος μου εκεί. Ο πατέρας μου ήταν ετοιμοθάνατος στην εντατική. Οι γιατροί μάς έλεγαν ότι δεν έχει άλλη ζωή. Πήγε η γιαγιά μου στην Ευαγγελίστρια να κάνει παράκληση. Είχαν φέρει την εικόνα της Παναγίας της Εικονίστριας. Και άρχισε να «ιδρώνει». Τη σκούπιζαν την εικόνα και συνέχιζε να «ιδρώνει». Η αδελφή μου τυχαία εκείνη την ώρα βρισκόταν στην εντατική στην Αθήνα, δίπλα στον πατέρα μου. Χωρίς να ξέρει μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε «ο μπαμπάς άρχισε να ιδρώνει, φώναξα τους γιατρούς και δεν ξέρουν γιατί». Μετά από λίγο χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν η γιαγιά από τη Σκιάθο και μας είπε τι γινόταν στην εικόνα. Συνειδητοποιήσαμε ότι την ίδια ώρα ίδρωναν και οι δύο. Ύστερα από δυο μέρες ο πατέρας μου βγήκε από την εντατική. Έχω δει θαύμα να γίνεται στην οικογένειά μου, δεν μπορώ να μην πιστεύω».

Κώστας Τσουρός: Οι κρίσεις πανικού

«Είχα πολύ σοβαρά θέματα. Ήταν σε διάστημα ενός χρόνου που είχα πάθει τρεις έντονες κρίσεις πανικού. Ήμουν στην ΕΡΤ, θυμάμαι, και ένιωθα ότι πνίγομαι, πεθαίνω, και ένας καλός συνάδελφος με είχε πάει στο νοσοκομείο την πρώτη φορά. Στην τελευταία χρειάστηκε να νοσηλευτώ κιόλας, είχα καθηλωθεί στο κρεβάτι. Όταν άρχισα να συνέρχομαι πήγα σε ψυχίατρο, πήρα αγωγή και έτσι ξεπεράστηκε. Μετά άρχισα να το φτιάχνω όλο αυτό με ψυχοθεραπεία.

Δυστυχώς δεν φεύγει ποτέ, αλλά μαθαίνεις να το αντιμετωπίζεις, όταν έρχεται ξέρεις να το σβήνεις. Η ψυχοθεραπεία που έκανα για 4 χρόνια, εκτός από τις κρίσεις πανικού, με βοήθησε να καταλάβω πολλά για τον εαυτό μου, πώς να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου και να αποκωδικοποιήσω ό,τι συμβαίνει μέσα μου».

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Πιστεύει στον Θεό ο Σταμάτης Γονίδης: «Δεν μπορώ να κόψω την προσευχή – Έχω κάνει τατουάζ τον Άγιο Στέφανο»

Αυξέντιος Καλαγκός: «Πρώτα είναι ο Θεός και μετά είναι ο γιατρός – Χωρίς πίστη η ζωή δεν έχει νόημα»

Θυμήσου το βράδυ της Ανάστασης: Ο λόγος που δεν πρέπει να φεύγουμε από την Εκκλησία μόλις ακουστεί το Χριστός Ανέστη

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ