Η φράση ενός παιδιού είναι η αιτία που η Σκλαβενίτης δεν ανοίγει τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ της

η-φράση-ενός-παιδιού-είναι-η-αιτία-που-η-63968

Κι ενώ τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ «αγκάλιασαν» το νομοσχέδιο που τους επιτρέπει να ανοίγουν και Κυριακές, τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» είναι ίσως τα μοναδικά που αρνήθηκαν να ανοίγουν και τις Κυριακές. Το ωράριό τους έχει πάντα τη λέξη «ΚΛΕΙΣΤΑ» δίπλα στις Κυριακές και η αιτία που συνετέλεσε στο να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση είναι μάλλον συγκινητική.

Η αιτία που η Σκλαβενίτης δεν ανοίγει τις Κυριακές

Πάμε λοιπόν, μερικά χρόνια πίσω…

Στην εξόδιο ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη. Ένας συνεργάτης του Ομίλου, στον επικήδειό του, ανέφερε:

«Κυριακή 1η Απριλίου. Ποιος δεν θα ευχόταν αυτό το άσχημο νέο να ήταν μία κακοήθεια της ημέρας. Αυτό θέλαμε να πιστέψουμε όλοι. Μας γέλασες φίλε Στέλιο. Ήθελες να κάνεις πάλι κάτι που εμείς δεν περιμέναμε.

Σήμερα έχεις καταφέρει να κάνεις το βάρος ασήκωτο καθώς μοναδική πυξίδα στη ζωή σου ήταν η δικαιοσύνη. ”Να γίνει αυτό που είναι σωστό”, αυτό έλεγες πάντα. Πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να βρεις στον τόπο μας τον συνδυασμό μιας πετυχημένης επιχειρηματικής πορείας να συμβαδίζει με την ταπεινότητα, την ηθική, την ευγένεια και κυρίως την αγάπη για τον άνθρωπο.

Η απόφαση του ”δεν ανοίγουμε τις Κυριακές”. Ποιος ξέρει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από αυτή την απόφαση; Ζητώ συγνώμη που μοιράζομαι το μυστικό σου».

Σκλαβενίτης: Η φράση ενός παιδιού που συνετέλεσε στην απόφαση

 

Ο στενός συνεργάτης συνέχισε αποκαλύπτοντας τον λόγο:

«Σκεφτόσουν μαζί με τα αδέλφια σου τι θα κάνατε. Δεν είχατε αποφασίσει και βγαίνοντας από το γραφείο σου άκουσες το μικρό παιδί ενός στελέχους σου να λέει ”γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης αφού την Κυριακή δεν θα είσαι σπίτι μας”.

Σου πήρε μόνο ένα λεπτό να γυρίσεις πίσω στο γραφείο σου και να πάρετε αμέσως την απόφαση σας. ”Δεν ανοίγουμε”».

Έτσι λοιπόν ο «Σκλαβενίτης» τηρεί με ευλάβεια, προς τέρψιν των εργαζομένων του, το «δεν ανοίγουμε την Κυριακή» με αφορμή τη φράση του μικρού παιδιού και της αθώας ερώτησής του προς τη μητέρα του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ