Υπόδειγμα δασκάλου και ανθρώπου: Οι «βαθμολογίες» και τα σχόλιά του στα τετράδια των μαθητών είναι παράδειγμα προς μίμηση

υπόδειγμα-δασκάλου-και-ανθρώπου-οι-β-62264

Ο Μάριος Μάζαρης είναι αναμφισβήτητα ένας δάσκαλος-πρότυπο που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ο αγαπημένος δάσκαλος γίνεται συχνά viral για όλους τους σωστούς λόγους αφού εκτός από γράμματα, διδάσκει στους μαθητές του κάτι ακόμη πιο σημαντικό: να αγαπούν και να επιβραβεύουν τον εαυτό τους. Ο Μάριος Μάζαρης που είναι αρκετά ενεργός στα social media μοιράζεται συχνά με τους διαδικτυακούς του φίλους τις μεθόδους εκπαίδευσης και τις δράσεις που κάνει στο σχολείο του.

Μάριος Μάζαρης: Ένας δάσκαλος που αγαπάει πραγματικά το επάγγελμά του

Κοιτάζοντας τα σχόλια που έγραψε στα τετράδια των μαθητών του καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι όχι μόνο αγαπά το λειτούργημα του δασκάλου αλλά και τους λόγους που αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.

Η ανάρτηση του δασκάλου στο facebook

«Είναι τόσο περίεργες αυτές οι μέρες ακούμε κάθε μέρα σχεδόν ανθρώπους που φωνάζουν για το πώς πρέπει να είμαστε, να μοιάζουμε, να ζυγίζουμε ή να ντυνόμαστε, την ίδια στιγμή που εμείς στην τάξη μιλάμε για το ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, δεν υπάρχει κανόνας, παρά μόνο η αίσθηση της ευτυχίας για τον καθένα, των επιλογών, της διάθεσης.

Την ίδια στιγμή που άλλοι επενδύουν στο ντροπή σας, εμείς επενδύουμε στο Μπράβο μου. Κι αρχίσαμε να το λέμε, συνέχεια και συνέχεια, επεκταθήκαμε και στην ορθογραφία ακόμα, στην ανάγνωση και στις ασκήσεις μας. Κάθε παιδί γράφει μια καλή κουβέντα για τον εαυτό του, μια λέξη ενθαρρυντική, ενώ κρατάμε και χειροκροτήματα για μας, που τα προσφέρουμε όποια στιγμή στη μέρα νιώσουμε πολύ ότι το θέλουμε. γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως κι αν είναι και γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή μας.

Όχι γιατί το χρωστάμε σε κάποιον ή μας υποχρεώνει κανείς, αλλά για μας. Σήμερα όσο είχα μπροστά μου τα τετράδια της ορθογραφίας των μαθητών μου σκεφτόμουν ότι η αγάπη είναι η λέξη που σπάνια ένα παιδί θα γράψει λάθος, γιατί ακόμα κι αν δεν τη νιώθει, δεν την έχει στον βαθμό που θα ήθελε ή την έχει και τη μοιράζεται.

Δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν τη λαχταρά. Τα μικρά παιδιά ευτυχώς το δείχνουν, οι μεγάλοι στερούνται από αυτήν που παίρνουν και κυρίως αυτή που δίνουν μη γίνε(σ)τε σαν αυτούς, αγαπήστε τον εαυτό σας, όπως είναι κι ύστερα θα μπορέσετε και τους άλλους»

Δείτε τα σχόλια ενθάρρυνσης που έβαλε ως «βαθμολογία» στους μαθητές του

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ