Τα 4 αντικείμενα που απαγορεύεται να καθαρίζετε με μαγειρική σόδα

H μαγειρική σόδα είναι ιδανική για τον καθαρισμό κάποιων αντικειμένων. Ωστόσο μπορεί να αποβεί ολέθρια η χρήση της σε ειδικές περιπτώσεις.
τα-4-αντικείμενα-που-απαγορεύεται-να-κα-203861

Aν και η μαγειρική σόδα έχει επιβεβαιωθεί πως έχει θαυματουργό δράση όσον αφορά τον καθαρισμό αντικειμένων, εντούτοις υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό θα ήταν να μην καθαρίζονται με αυτήν, διότι ενδέχεται να χαλάσουν.

Λόγω του ότι η σόδα έχει λειαντική δράση πρέπει να είστε προσεκτικοί στο καθάρισμα επιφανειών που είναι πιο ευαίσθητες. Το ίδιο προσεκτικοί όπως θα ήσασταν και με τη χρήση ενός σφουγγαριού με σκληρή επιφάνεια. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και κάποια μέταλλα στα οποία η μαγειρική σόδα μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό.

Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να πλησιάζει η μαγειρική σόδα

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίου

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σόδα στο καθάρισμα μεταλλικών επιφανειών δεν επιτρέπεται να κάνετε το ίδιο αν τα σκεύη σας είναι αλουμινίου. Αν τη χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα και την ξεπλύνετε αμέσως τότε μπορεί να μην έχετε πρόβλημα, αλλά αν την αφήσετε πάνω στο σκεύος σας για πολύ ώρα θα το αποχρωματίσετε.

Ασημικά-αντίκες

Παρόλο που η μαγειρική σόδα σόδα πάνω σε λίγο αλουμινόχαρτο μπορεί να γυαλίσει τα ασημικά σας, μερικοί ισχυρίζονται πως η λειαντική δράση της σόδας μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα των ασημικών.

Μαρμάρινες επιφάνειες

Μπορεί κάποιοι να σας έχουν πει πως το καθάρισμα του μαρμάρου με μαγειρική σόδα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε, αλλά οι κατασκευαστές πέτρας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οι επαναλαμβανόμενη χρήση της σόδας μπορεί να καταστρέψει τελικά το μάρμαρό σας.

Επιχρυσωμένα αντικείμενα

Μπορεί να μην είναι το σπίτι σας γεμάτο χρυσά αντικείμενα αλλά αν είστε από αυτούς που έχετε έναν επιχρυσωμένο δίσκο σερβιρίσματος τότε σίγουρα δεν πρέπει να τον καθαρίζετε με μαγειρική σόδα. Ο χρυσός είναι ένα μαλακό μέταλλο και εύκολα μπορεί να χαρακτεί ακόμα και με λίγη μαγειρική σόδα σόδα.

Ασταμάτητη η μαγειρική σόδα: Το απίστευτο κόλπο για εξολοθρεύσετε τα μυρμήγκια!

Έχει μπει η άνοιξη και ο καιρός έχει ανοιξει. Βέβαια, δεν υπάρχει κάτι πιο ενοχλητικά από τα μυρμήγκια που θα κατακλύσουν τον κήπο και το σπίτι μας.

Ο λόγος αυτής της «επιδρομής» είναι προφανώς η αναζήτηση τροφής, οπότε πέρα από την προφανή συμβουλή του να καλύπτετε το φαγητό σας και να χρησιμοποιείτε κάδους απορριμμάτων με καπάκι, ο eleftherostypos.gr, θα σας παρουσιάσει tip να εξολοθρεύσετε τα μυρμήγκια με μαγειρική σόδα!

Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη

Ανακατέψτε ίσες ποσότητες των δύο συστατικών και τοποθετήστε μικρές ποσότητες στις γωνίες που ναι μεν δεν επισκέπτεστε συχνά, αλλά έχετε παρατηρήσει μυρμήγκια να παρελαύνουν. Αυτό θα τα τραβήξει και θα

αρχίσουν να μεταφέρουν την τροφή στις φωλιές τους χωρίς να ενοχλούν.

Είναι πολύ σημαντικό η ζάχαρη να είναι άχνη γιατί δε θα μπορούν να τη διαχωρίζουν από τη σόδα. Η τελευταία, αφότου καταναλωθεί, θα τους προκαλέσει αέρια, επειδή όμως ο οργανισμός τους δε μπορεί να το αποβάλλει, όπως ο δικός μας, οτο τέλος θα πεθάνουν.

Extra Tips:

Ξύδι

Απλά ψεκάστε στην είσοδο της φωλιάς τους, τα κουφώματα και τις γωνίες του σπιτιού σας και η έντονη μυρωδιά θα τα απωθήσει. Μπορείτε επίσης να αραιώσετε μηλόξυδο σε ίση ποσότητα νερό και να ψεκάσετε όπως πριν. Αυτό

δε θα τα σκοτώσει, αλλά θα τα αποτρέψει από το να επιστρέψουν.

Αλάτι ή πιπέρι

Βράστε νερό και προσθέστε αρκετό αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί, τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι και ψεκάστε στα σημεία που συνήθως εμφανίζονται μυρμήγκια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπέρι.

Σαπούνι

Το υγρό πιάτων είναι πολύ βλαβερό για τα μυρμήγκια γιατί τους προκαλεί αφυδάτωση. Μπορείτε να το ψεκάσετε διαλυμένο σε νερό.

Λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού εμποδίζει τις ανιχνευτικές τους ικανότητες, οπότε το αποφεύγουν.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο: Και 2ος σεισμός μεγαλύτερος στην Κρήτη στο ίδιο σημείο

Βαγγέλης Μαρινάκης: Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ – Φωτογραφίες από την τελετή αποφοίτησης

Έκτακτο: Μεγάλος σεισμός τώρα στην Κρήτη

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ