Μυρωδιές στο πλυντήριο τέλος: Έτσι θα το καθαρίσετε και θα μυρίζει πάντα φρεσκάδα και μαλακτικό

Το πλυντήριο ρούχων με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύει άλατα και μούχλα και για αυτό βγάζει μια δυσάρεστη μυρωδιά.
μυρωδιές-στο-πλυντήριο-τέλος-έτσι-θα-τ-203621

Το πλυντήριο ρούχων πρέπει να καθαρίζεται για να μυρίζει πάντα φρεσκάδα. Όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η διαδικασία της απολύμανσης είναι πολύ απλή.

Αν θέλεις πεντακάθαρο πλυντήριο σε λιγότερο από 15 λεπτά, τότε δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να διαβάζεις το παρακάτω άρθρο που θα σου δώσει την λύση!

Ξέροντας ότι το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις καθημερινές οικιακές συσκευές του σπιτιού που χρησιμοποιούμε, είναι αυτομάτως και πολύτιμο.

Και αυτό γιατί όλοι χρειαζόμαστε καθαρά ρούχα με άρωμα φρεσκάδας, ώστε να κάνουν και τη μέρα μας λίγο πιο εύκολη.

Η απολύμανση του πλυντηρίου ρούχων είναι λοιπόν μονόδρομος αλλά δεν πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα.

Αφήνοντας για παράδειγμα την πόρτα του ανοιχτή για λίγη ώρα μετά από κάθε πλύση, δε θα χρειάζεται απολύμανση πάνω από 1 φορά στους 2 μήνες για να παραμένει σε καλή κατάσταση.

Γιατί πρέπει να απολυμάνεις το πλυντήριο σου;

Με τις πολλαπλές χρήσεις και σε βάθος χρόνου, το πλυντήριο συσσωρεύει βακτήρια, χνούδια και βρομιές από τα ρούχα.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί να φτάσουν κάποια στιγμή τα ρούχα σου να μυρίζουν άσχημα βγαίνοντας από την πλύση.

Πως θα το αποφύγεις εντελώς:

Καθάρισε καλά το εσωτερικό του πλυντηρίου, πριν να είναι αργά. Μην περιμένεις πότε τα αγαπημένα σου ρούχα δε θα μυρίζουν όπως το μαλακτικό της επιλογής σου.

Πλυντήριο ρούχων: Πως να το απολυμάνετε σωστά

Μια σπιτική απολύμανση πλυντηρίου ρούχων με διάρκεια και αποτελεσματικότητα έχει ως εξής:

Τα 4 σημεία του πλυντηρίου που πρέπει να απολυμάνεις:

1. ο κάδος πλυντηρίου

2. η θήκη του απορρυπαντικού

3. το λάστιχο του πλυντηρίου

4. και το φίλτρο του πλυντηρίου

Πόσο συχνά πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία;

Στην περίπτωση που το πλυντήριο λειτουργεί αρκετές έως πολλές φορές την εβδομάδα (πάνω από 3 πλύσεις), η ιδανική λύση είναι να κάνεις απολύμανση μια φορά το μήνα.

Εάν χρησιμοποιείται για λιγότερες πλύσεις, μπορείς να ελαττώσεις και τη συχνότητα απολύμανσης στη μια φορά στους 2 μήνες.

1. Απολύμανση κάδου πλυντηρίου:

Ο κάδος είναι το σημαντικότερο σημείο του πλυντηρίου που πρέπει να απολυμανθεί. Στον κάδο τοποθετούνται όλα τα ρούχα που μπαίνουν για πλύση, με σκοπό να καθαριστούν.

Ταυτόχρονα, ο κάδος είναι και το σημείο που καθαρίζεται πιο εύκολα και γρήγορα.

-Απολύμανση πλυντηρίου ρούχων με σόδα και ξύδι:

Ο πιο φυσικός τρόπος για τον καθαρισμό πλυντηρίου ρούχων εσωτερικά, γίνεται με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.

Σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό, ανάμειξε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ανακάτεψε τα για να γίνουν ένα μείγμα.

Βάλε το μείγμα σου στη θήκη του απορρυπαντικού και μετά ρίξε 2 κούπες ξύδι μέσα στον κάδο.

Κλείσε το πλυντήριο και βάλε το σε λειτουργία σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία, χωρίς να προσθέσεις ρούχα. Έτσι, θα απολυμανθεί ο κάδος από μικρόβια και βακτήρια σε βάθος.

– Απολύμανση πλυντηρίου ρούχων με απορρυπαντικό:

Πιο απλός και γρήγορος τρόπος να απολυμάνεις τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων σου δεν υπάρχει. Βάλε λίγο απορρυπαντικό ρούχων στη θήκη και ενεργοποίησε τη συσκευή.

Να σιγουρέψεις ότι είναι άδεια από ρούχα και σε υψηλή θερμοκρασία!

Δε χρειάζεται να προσθέσεις κάποιο άλλο συστατικό μέσα στον κάδο, το απορρυπαντικό θα αντικαταστήσει τη συνταγή που σου προτείναμε με τη σόδα και το ξύδι.

-Καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων με χλωρίνη:

Η χλωρίνη μπορεί να κάνει θαύματα, για πολλές περιπτώσεις καθαρισμού και απολύμανσης στο σπίτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βάλεις ένα κουπάκι χλωρίνη στη θήκη του απορρυπαντικού.

Στη συνέχεια, βάλε το πλυντήριο σε λειτουργία, άδειο, χωρίς ρούχα.

Επίλεξε υψηλή θερμοκρασία πλυσίματος και η απολύμανση πλυντηρίου ρούχων με χλωρίνη θα γίνει εύκολα και γρήγορα, χωρίς καθόλου κόπο.

2. Απολύμανση λάστιχου πλυντηρίου:

Το λάστιχο του πλυντηρίου ρούχων είναι το σημείο, όπου είναι πιθανότερο να χαθεί μια κάλτσα, ή ένα εσώρουχο που ψάχνεις.

Πέρα από τα αντικείμενα αυτά, το λάστιχο, λόγω του σχεδιασμού του, είναι πιθανό να μαζέψει χνούδια και βρομιές που δεν ανήκουν στο πλυντήριο σου.

Στη συνέχεια, όλα όσα μαζεύονται εκεί θα αρχίσουν να επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας του πλυντηρίου συνολικά, δηλαδή σιγά σιγά θα εμποδίσουν τα ρούχα που πλένονται από το να καθαριστούν σωστά και ειδικά σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Επίσης, είναι πιθανό να δυσκολέψουν τη δουλειά του απορρυπαντικού και του μαλακτικού ρούχων, δίνοντας άσχημη μυρωδιά στα φρεσκοπλυμμένα ρούχα.

Αν πάλι δεν έχεις πολύ χρόνο να ασχοληθείς με τον καθαρισμό του, απλά καθάρισε το εσωτερικό του μέρος με ένα καθαρό πανί. Έτσι, θα απαλλαγείς από τυχόν υπολείμματα που έχουν μαζευτεί στο λάστιχο.

-Καθαρισμός λάστιχου πλυντηρίου ρούχων με χλωρίνη:

Σε μια μικρή λεκάνη ανάμειξε λίγη χλωρίνη και διπλάσια ποσότητα ζεστού νερού. Στο μείγμα αυτό θα πρέπει να βυθίσεις ένα καθαρό πανί και με αυτό να καθαρίσεις καλά το εσωτερικό του λαστίχου.

Μετά από 10 λεπτά, μπορείς να ξεβγάλεις το λάστιχο, χρησιμοποιώντας ένα άλλο καθαρό πανί, βρεγμένο μόνο με νερό.

Με τη μέθοδο αυτή θα απαλλαγείς από τα υπολείμματα που βρίσκονται στο λάστιχο του πλυντηρίου, πετυχαίνοντας καλύτερη απολύμανση πλυντηρίου ρούχων και καθαρισμό πλυντηρίου ρούχων με χλωρίνη.

3. Απολύμανση θήκης απορρυπαντικού:

Μετά από πολλές πλύσεις και αρκετό χρόνο λειτουργίας της συσκευής είναι πιθανό η θήκη του απορρυπαντικού ρούχων να έχει μαζέψει υπολείμματα από μαλακτικό και απορρυπαντικό ή άλατα.

Το θετικό της υπόθεσης αυτής είναι, πως η θήκη του απορρυπαντικού βγαίνει εύκολα από τη θέση της για να καθαριστεί και να απολυμανθεί.

Έτσι, αν έχεις λίγο διαθέσιμο χρόνο για την απολύμανση πλυντηρίου ρούχων, μπορείς να συμπεριλάβεις και την εργασία αυτή στο πρόγραμμα σου.

-Καθαρισμός θήκης απορρυπαντικού με ξύδι:

Η διαδικασία είναι απλή και μπορείς να την ακολουθείς και 2 φορές το μήνα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Αρχικά, βγάλε τη θήκη από τη θέση της. Αν βλέπεις πως έχουν μαζευτεί πάνω της υπολείμματα καθαριστικών και βρομιά, θα πρέπει να τη μουλιάσεις για λίγη ώρα σε ζεστό νερό.

Στην συνέχεια, βύθισε μια παλιά οδοντόβουρτσα σε ζεστό νερό με λευκό ξύδι και τρίψε καλά τη θήκη, εσωτερικά και εξωτερικά. Μόλις καθαρίσει, στέγνωσε τη με ένα καθαρό πανί και ξαναβάλε τη στη θέση της. Πλέον, τίποτα δε θα εμποδίζει το αγαπημένο σου απορρυπαντικό να κάνει τη δουλειά του, καθαρίζοντας τα ρούχα σου.

4. Απολύμανση φίλτρου πλυντηρίου:

Το σημείο που αμελούμε περισσότερο να καθαρίσουμε. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί τελικά να μην καταφέρνει να καθαρίσει το νερό για την πλύση και να καταλήξεις να πλένεις ρούχα με βρώμικο νερό.

Τα περισσότερα φίλτρα πλυντηρίων βρίσκονται στην κάτω δεξιά γωνία της συσκευής. Παρόλα αυτά, μπορείς να ελέγξεις το εγχειρίδιο χρήσης του πλυντηρίου σου, ώστε να βεβαιωθείς για τη θέση του φίλτρου και για το πώς μπορείς να το βγάλεις με ασφάλεια.

Αφού βγάλεις το φίλτρο, αρκεί να το ξεπλύνεις με χλιαρό νερό και να αφαιρέσεις τυχόν υπολείμματα βρομιάς.

Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσεις χλωρίνη, σύμφωνα με το bestofyou.gr ή άλλα δυνατά καθαριστικά, γιατί μπορεί να φθαρεί το υλικό του φίλτρου.

Πλέον γνωρίζεις πώς να κάνεις εύκολα και γρήγορα την απολύμανση πλυντηρίου ρούχων στο σπίτι σου για να μένει πάντα καθαρό και χωρίς άλατα!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έτσι μάλιστα: Ανατροπή στο Survivor 2025 – Κάνει μια τεράστια αλλαγή στις αποχωρήσεις και θα σαρώσει σε τηλεθέαση

Τεράστια ψηφιδωτή πισίνα, παντού πέτρα: Αυτό είναι το χλιδάτο εξοχικό του Γιώργου Λιάγκα στην Τήνο

Ραγδαία αλλαγή του καιρού: Έρχονται βροχές, κεραυνοί και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ