Λέκιασες με λάδι το καλό σου ρούχο; To κόλπο για να εξαφανίσεις τον λεκέ στο πι και φι

Ήξερες ότι το ταλκ έχει τη δύναμη να αφαιρέσει σημάδια που μπορεί να κάνει το λάδι πάνω στα ρούχα σου; Πώς φεύγει ο λεκές.
λέκιασες-με-λάδι-το-καλό-σου-ρούχο-to-κόλ-204542

Πόσες φορές δεν σου έχει συμβεί να τρως ένα φαγητό με πολύ λάδι και την ώρα που το απολαμβάνεις ένα μέρος της μπουκιάς σου να πέφτει πάνω στο ρούχο σου και να δημιουργείται ένα λεκές.

Σε σημείο εμφανές και η κατάσταση δεν σώζεται. Θυμάσαι όσα ρούχα σου έχεις αποχωριστεί κατά καιρούς γιατί ο λεκές από λάδι δεν βγήκε ποτέ στο πλυντήριο. Σώζεται, σώζεται. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από αυτή τη λαδιά… Το ταλκ.

Πώς φεύγει ο λεκές από λάδι;

Βάζεις πάνω στον λεκέ από λάδι, ταλκ. Δεν είναι χρήσιμο μόνο για το πουδράρισμα του μωρού, αφαιρεί και δύσκολους λεκέδες. Βάλε γενναία ποσότητα, μην το λυπηθείς. Το αφήνεις να δράσει για 3 λεπτά. Το ταλκ απορροφά τα λιπαρά στοιχεία με αποτέλεσμα το καθάρισμα να είναι πολύ πιο εύκολο και αποτελεσματικό.

Λίγο ακόμα και καθάρισες. Ρίχνεις λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Τρίβεις τοπικά και είναι και πάλι έτοιμο προς χρήση.

Να θυμάσαι πως όσο πιο γρήγορα δράσεις, τόσο πιο εύκολα θα φύγεις ο λεκές από λάδι. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι, την ώρα που τρώτε και δεις το τραπεζομάντιλο να λαδώνεται, πολύ απλά να πιέσεις πάνω στη λαδιά λίγη ψίχα ψωμί. Το ψωμί θα τραβήξει το πολύ λάδι κι όταν πια φάτε θα μπορείς να το πλύνεις, πρώτα τοπικά και επισταμένα κι έπειτα ολόκληρο.

Το ταλκ σώζει

To ταλκ είναι ένα φυσικό ορυκτό, που χρησιμοποιείται μόνο του ως σκόνη ταλκ και ως συστατικό σε μια σειρά προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας. Η χρήση του μετρά 134 χρόνια και φυσικά ξεκίνησε από τη φροντίδα των βρεφών.

Πέρα από την πιο συνηθισμένη του χρήση, όμως, ως υδροαπωθητικό και τη δραστικότητά του στο λεκέ από λάδι, το ταλκ είναι πολύ καλή ύλη σε καλλυντικά που χρησιμοποιείς, όωπς η σκιά ματιών και το ρουζ. Το ποιοτικό ταλκ δεν έχει αμίαντο και είναι απολύτως ασφαλές.

Το ταλκ είναι πιθανό να προκαλεί καρκίνο ωοθηκών [μελέτη]

Σε ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Oncology, ερευνητές ανακάλυψαν ότι η χρήση ταλκ στην περιοχή των γεννητικών οργάνων συνδεόταν με κίνδυνο καρκίνου ο οποίος ήταν μεγαλύτερος σε όσες γυναίκες χρησιμοποιούσαν το ταλκ πολύ ή για μεγάλο διάστημα.

Επιστήμονες του National Institutes of Health εστίασαν σε στοιχεία της Sister Study, στην οποία εγράφησαν 50.000 γυναίκες στις ΗΠΑ από το 2003 έως το 2009.

Η ηλικία τους στην έναρξη ήταν 35 έως 74. Καθεμία είχε μια αδερφή με καρκίνο μαστού, που θα μπορούσε να τις θέτει σε αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο μαστού ή ωοθηκών.

Οι γυναίκες ρωτήθηκαν πόσο συχνά χρησιμοποιούσαν ταλκ στα γεννητικά τους όργανα σε ηλικία 10-13 ετών και κατά το έτος πριν εγγραφούν στην έρευνα.

Οι ερευνητές τις παρακολούθησαν με ερωτηματολόγια από το 2017 έως το 2019, που τις ρωτούσαν για τη χρήση ταλκ που είχαν κάνει κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Με βάση τις απαντήσεις, υπολογίστηκε ότι έως το 56% των γυναικών χρησιμοποιούσαν ταλκ στην περιοχή των γεννητικών τους οργάνων σε κάποια φάση της ζωής τους.

Αυτές οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να είναι έγχρωμες, λιγότερο μορφωμένες και να ζουν στον Νότο.

Η ανάλυση δεν μπορεί να αποδείξει ότι το ταλκ προκαλεί καρκίνο ωοθηκών, αλλά η ερευνήτρια Dale Sandler, του National Institute of Environmental Health Sciences, δήλωσε ότι πιθανόν δεν υπάρχει τρόπος να αποδειχτεί πλήρως, αιτιατή σχέση σε έρευνες σε ανθρώπους

Δεν μπορεί να γίνει κλινική έρευνα και να τυχαιοποιηθούν άνθρωποι σε ‘’χρήστες’’ και ‘’μη χρήστες’’ ταλκ, δήλωσε.

Επομένως, θα χρειαστεί να εστιάσουν οι ερευνητές σε άλλα είδη έρευνας, δήλωσε.

Παρόλα αυτά, τα ευρήματα θα πρέπει να οδηγήσουν γυναίκες να ξανασκεφτούν τη χρήση προιόντων ταλκ, δήλωσε η ερευνήτρια Katie O’Brien, και πρόσθεσε ότι η ερευνητική ομάδα δεν γνωρίζει κάποια ιατρικώς αναγκαία αιτία που κάποια θα χρειαζόταν να χρησιμοποιεί ταλκ.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Ο Αντώνης Ρέμος απαντά για τη φοροδιαφυγή: «Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ»

Ελένη Χατζίδου – Ετεοκλής Παύλου: Η επίσημη ανακοίνωση για την ανανέωση της συνεργασίας τους με το Star

Μετά από 19 χρόνια κανείς δεν τους ξεχνά: Oι 7 ηθοποιοί του «Παρά 5» που έχουν φύγει από τη ζωή

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ