Για σεντόνια που μοσχομυρίζουν: Ο σωστός τρόπος πλυσίματος που εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές

Όταν πλένουμε τα σεντόνια του κρεβατιού μας θα πρέπει να ακολουθούμε μια ειδική διαδικασία ώστε να μην υπάρχουν λάθη στο πλύσιμό τους.
για-σεντόνια-που-μοσχομυρίζουν-ο-σωστ-203889

Αν και πολλές φορές έχουμε μόλις πλύνει τα σεντόνια μας, αυτά ενδέχεται να μυρίζουν κάπως άσχημα. Το γεγονός αυτό οφείλεται σε λάθη στο πλύσιμο και όχι στην ποιότητα και το είδος του υφάσματος τους.

Η καθαριότητα των σεντονιών απασχολεί καθημερινά μεγάλη μερίδα των γυναικών. Η αίσθηση φρεσκάδας και η όμορφη μυρωδιά είναι αυτό που επιζητούν οι περισσότερες, χωρίς όμως, το επιθυμητό αποτέλεσμα, πολλές φορές. Αυτό, οφείλεται σε ορισμένα λάθη που κάνουμε τόσο κατά την διάρκεια του πλυσίματος, όσο και μετέπειτα.

Αφήνετε τα ρούχα για ώρα στο πλυντήριο

Πόσες φορές, έχει τύχει να βάλετε πλυντήριο και στην πορεία να προκύψουν άλλες δουλειές ή ακόμη και να αποκοιμηθείτε, με αποτέλεσμα να μην βγάλετε στην ώρα τους τα πλυμένα ρούχα ή σεντόνια; Αυτό, ασφαλώς, αποτελεί το νούμερο ένα λάθος, που σαμποτάρει την ευωδιά των σεντονιών σας. Το υγρό περιβάλλον του κάδου πλυντηρίου, τα γεμίζει βακτήρια, απορροφώντας την φρεσκάδα τους και καθιστώντας τα “βρώμικα” και με οσμή μούχλας.

Γεμίζετε τον κάδο με πολλά σεντόνια

Το να γεμίζετε τον κάδο με περισσότερη ποσότητα σεντονιών απ’ όσο πρέπει, σίγουρα σας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο, αφού μπορείτε να ξεμπερδέψετε άμεσα χωρίς δεύτερο και τρίτο πλυντήριο. Στην ουσία, όμως, αυτή η τεχνική, δεν θα μπορούσε παρά να ήταν λάθος. Αφού, με τον τρόπο αυτό, δεν επιτρέπετε στα σεντόνια να καθαριστούν επαρκώς και ως συνέπεια, μένουν πάνω τους υπολείμματα βρωμιάς.

Έτσι, και στερούνται καθαριότητας και όμορφης μυρωδιάς, αλλά και εσείς είστε αναγκασμένες να τα πλύνετε από την αρχή. Μην βιάζεστε, λοιπόν, καν’ τε την διαδικασία συνετά, για να γλυτώσετε τον διπλό κόπο και να έχετε και ευωδιαστά σεντόνια

Υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού

Ενώ πολλοί θεωρούν πως το περισσότερο απορρυπαντικό ή μαλακτικό θα προσθέσει στα σεντόνια περισσότερο άρωμα και φρεσκάδα, στην ουσία αποτελεί μία τεράστια παγίδα. Οι μεγάλες ποσότητες καθαριστικών τείνουν να δημιουργούν ένα παχύ στρώμα σαπουνάδας, το οποίο εγκλωβίζει τα βακτήρια μέσα στα υφάσματα.

Ως αποτέλεσμα, εκείνα όχι απλά δεν μυρίζουν όμορφα, αλλά δεν έχουν καθαριστεί και από τις βρωμιές. Ακολουθήστε τις οδηγίες των απορρυπαντικών και θα διαπιστώσετε πως τα σεντόνια σας θα μοσχομυρίσουν άμεσα!

Δεν καθαρίζετε τον κάδο

Το να καθαρίζουμε τον κάδο του πλυντηρίου, σίγουρα δεν αποτελεί μία συχνή δουλειά του σπιτιού. Παρ’ όλα αυτά, η χρησιμότητά του καθαρού κάδου είναι τεράστια, ακόμη κι αν το θεωρείτε μία περιττή δουλειά. Ο σκοπός του πλυντηρίου είναι να καθαρίζει τυχόν βρώμικα ρούχα, σεντόνια ή πετσέτες.

Ως αποτέλεσμα, απορροφά όλες τις βρωμιές και συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά μούχλας(λόγω και της υγρασίας που έχει). Πως, λοιπόν η συγκεκριμένη συσκευή καθαρισμού, θα μας παρέχει καθαρά υφάσματα, από την στιγμή που δεν είναι η ίδια καθαρή;

Η λύση είναι απλή και εύκολη. Δοκιμάστε, απλά να κάνετε μία πλύση με άδειο κάδο, προσθέστε μαγειρική σόδα και ενεργοποιήστε μόνο την λειτουργία του καυτού νερού. Έτσι και τα βακτήρια θα απομακρύνεται και τα σεντόνια σας θα μυρίζουν φρεσκάδα απο εδώ και έπειτα. Καθαρίστε το, για να καθαρίσει!

Λάθος θερμοκρασία νερού

Η κατάλληλη θερμοκρασία νερού, είναι ένα ζήτημα που δεν είναι εύκολο να ρυθμιστεί. Από την μία, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψουν ορισμένα ευαίσθητα υφάσματα, από την άλλη όμως, είναι ο μοναδικός τρόπος να εξαφανίσετε τα βακτήρια που προκαλούν άσχημες μυρωδιές στα σεντόνια σας.

Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε, πριν τα βάλετε στο πλυντήριο, είναι να διαβάζετε την ετικέτα με τις οδηγίες πλυσίματος του κάθε σεντονιού. Στην συνέχεια, μπορείτε να τα χωρίζετε σε ανθεκτικά και ευαίσθητα και τέλος να επιλέγετε την κατάλληλη θερμοκρασία. Ναι μεν, μπορεί να σας ακούγεται χρονοβόρο και βαρετό, μόνο έτσι όμως θα καταφέρετε να πλύνετε σωστά τα σεντόνια σας. Είναι βέβαιο, πως η δεδομένη φρεσκάδα τους, θα σας αποζημιώσει για τον κόπο σας!

Οι δουλειές του σπιτιού, δεν είναι μία εύκολη και απλή διαδικασία. Πιθανά λάθη είναι ικανά να σαμποτάρουν τον κόπο και τον χρόνο σας. Το μυστικό, πάντως σε όλα είναι η υπομονή και η αποφυγή βιαστικών κινήσεων. Αφοπλιστείτε, λοιπόν με μεγάλη δόση κουράγιου και είναι βέβαιο, πως δεν θα μοσχομυρίζουν μόνο τα σεντόνια σας, αλλά ολόκληρο το σπίτι σας!

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Βαγγέλης Μαρινάκης: Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ – Φωτογραφίες από την τελετή αποφοίτησης

Το θαύμα έγινε: Η Αγία Ζώνη χάρισε δίδυμα σε ζευγάρι Παλαιστινίων

Καρυστιανού κατά Άδωνι: «Η χαμηλή ηθική και η αναξιοπρέπειά σας δεν σας επιτρέπει να ακουμπάτε τα Τέμπη και τον αγώνα μας»

 

 

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ