Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνουμε όλοι με το πλυντήριο και τα ρούχα δεν μυρίζουν φρεσκάδα

Λίγοι το γνωρίζουν πως κάνουν ένα λάθος με το πλυντήριο ρούχων. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια κίνηση αφού έχει τελειώσει το πλύσιμο των ρούχων.
αυτό-είναι-το-ολέθριο-λάθος-που-κάνουμ-198579

Αφού τελειώσατε με το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο και αφού κάτσατε να χαλαρώσετε μετά από αυτή την δύσκολη αποστολή, ίσως έχετε ξεχάσει να κάνετε μια κίνηση – απαραίτητη για το πλυντήριο ρούχων.

Πλυντήριο ρούχων: Το νο1 λάθος που κάνουν οι περισσότεροι

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε με το πλυντήριο σας είναι να κλείνετε την πόρτα αφού έχετε τελειώσει με το πλύσιμο των ρούχων και να μην την αφήνετε ανοιχτή. Ο λόγος είναι απλός: όταν η πόρτα του πλυντηρίου κλείνει μετά την λειτουργία του, παγιδεύεται υγρασία στο εσωτερικό του κάδου. Αυτό αφενός δημιουργεί μούχλα στο πλυντήριο και αφετέρου βοηθάει τα βακτήρια να αναπτυχθούν… και μαντέψτε πού πάνε: στα ρούχα που θα βάλετε στην επόμενη πλύση!

Με το να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, βοηθάτε να υπάρξει ελεύθερη κυκλοφορία αέρα στο εσωτερικό του κάδου σας και έτσι το πλυντήριό σας να στεγνώσει φυσικά. Μειώνετε, λοιπόν, τις πιθανότητες για να αναπτυχθούν βακτήρια και άσχημες μυρωδιές στο εσωτερικό του πλυντηρίου.

Πλυντήριο ρούχων: Οι λόγοι για να αφήνετε ανοιχτή την πόρτα

Ένας ακόμα λόγος για να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, είναι πως ένας καθαρός κάδος ο οποίος έχει στεγνώσει εντελώς, θα βοηθήσει να μυρίζουν τα ρούχα σας πιο όμορφα στην επόμενη πλύση, κρατώντας μόνο τις μυρωδιές του απορρυπαντικού και του μαλακτικού. Τέλος, ένας ανοιχτός κάδος δίνει το σήμα πως το πλυντήριο είναι ελεύθερο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάποιον άλλον.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα τελειώσει το πλυντήριό σας, θυμηθείτε να αφήσετε την πόρτα ανοιχτή, ώστε να έχετε τα πιο καθαρά και φρεσκοπλυμένα ρούχα, χωρίς βακτήρια και άσχημες μυρωδιές!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Είμαστε στο 2024, τέλος»: Η Έλενα Παπαρίζου απαντά στα σχόλια για το σώμα της όπως έπρεπε

Θρήνος στον Παναθηναϊκό: Πέθανε ο Πάρης Δερμάνης

Δύσκολες ώρες για τον Κωνσταντίνο Αργυρό: Αποκάλυψε για 1η φορά το πρόβλημα υγείας του

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ