Θα σας λύσουν τα χέρια: Μυστικά καθαριότητας που θα κάνουν το σπίτι σας να λάμπει και να μυρίζει φρεσκάδα

Αυτά είναι τα πιο διάσημα τιπς για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Ορισμένοι εύκολοι τρόποι  για να απαλλαγείτε από βρωμιά και μικρόβια.
θα-σας-λύσουν-τα-χέρια-μυστικά-καθαριό-90815

Ακολουθήστε αυτά τα τιπς και θα έχετε πάντα σπίτι καθαρό

Αυτά είναι τα πιο διάσημα τιπς για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Ορισμένοι εύκολοι τρόποι  για να απαλλαγείτε από βρωμιά και μικρόβια. Τα ντουλάπια της κουζίνας γίνονται και πάλι καθαρά. Τα lego αστράφτουν, και το σίδερο καθαρίζει από τα άλατα.

Ντουλάπια κουζίνας

Η βρωμιά και τα μικρόβια συσσωρεύονται στα ντουλάπια της κουζίνας. Μπορείτε να τα καθαρίσετε με έναν απλό τρόπο.

Αναμείξτε ένα μέρος ελαιόλαδο και 2 μέρη μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί για να καθαρίσετε τα ντουλάπια. Θα έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αν τα τρίψετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Πλύνετε τα legos στο πλυντήριο

Τα Lego κομμάτια, κυρίως τα μικρά μπορεί να είναι πηγή μικροβίων. Για νε α τα καθαρίσετε ένα προς ένα, θα χρειαστείτε χρόνο.

Μπορείτε λοιπόν να τα βάλετε όλα σε μια τσάντα α πλυντηρίου και στο πλυντήριο. Προσθέστε λίγο σαπούνι και στη συνέχεια απλά αφήστε τα να στεγνώσουν.

Τιπς για την πόρτα του φούρνου

Η πόρτα του φούρνου, όσο και αν την καθαρίσετε, πάντα φαίνεται βρώμικη εξ’ αιτίας του κενού που υπάρχει ανάμεσα στο τζάμι. Καθαρίστε εύκολα τον φούρνο σας με το παρακάτω κόλπο και κάντε την κουζίνα σας να δείχνει σαν καινούργια.

Βήμα 1: Αφαιρέστε το συρτάρι από το κάτω μέρος του φούρνου.

Βήμα 2: Δημιουργήστε ένα εργαλείο καθαρισμού με μια συρμάτινη κρεμάστρα.

Θα ισιώσετε την κρεμάστρα και στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα πανάκι καθαρισμού στον γάντζο. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να στερεώσετε το μαντηλάκι.

Βήμα 3: Ξαπλώστε στο πάτωμα και κοιτάξτε κάτω από την πόρτα του φούρνου σας. Θα δείτε σχισμές ανάμεσα στην πόρτα του φούρνου και το γυάλινο παράθυρο.

Βήμα 4: Σύρετε την κρεμάστρα μέσα από τις ράγες. Καθαρίστε σέρνοντας την κρεμάστρα δεξιά-αριστερά.

Βήμα 5: Τραβήξτε την κρεμάστρα από τις υποδοχές όταν τελειώσετε τον καθαρισμό. Επαναλάβετε με καινούργιο πανάκι εάν χρειαστεί έως ότου καθαρίσει τελείως το γυαλί

Βήμα 6: Απολαύστε την καθαρή, χωρίς ίχνη βρωμιάς στην πόρτα του φούρνου σας.

Τιπς για να καθαρίσετε τα άλατα από το σίδερο

Ο καθαρισμός είναι πολύ απλός, αν ακολουθήσετε αυτά τα τιπς. Πρώτα πασπαλίζουμε αλάτι πάνω στη σιδερώστρα.

Μετά ρυθμίζουμε το σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία στην επιλογή ατμού και στη συνέχεια απλά σιδερώνουμε πάνω από το αλάτι. Η βρωμιά κολλάει στο αλάτι και το σίδερο γίνεται καθαρό και λαμπερό.

Αφαιρέστε τις τρίχες των κατοικίδιων ζώων με λαστιχένια γάντια

Αν έχετε γάτα ή σκύλο, είστε σε διαρκή πόλεμο με τις τρίχες τους. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να αφαιρέσετε όλες αυτές τις τρίχες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια. Περάστε το χέρι σας με το γάντι πάνω από την ταπετσαρία, τους καναπέδες και τα μαξιλάρια και οι τρίχες θα κολλήσουν επάνω στο γάντι

Τιπς για τα κιτρινισμένα μαξιλάρια

Είναι τόσο ενοχλητικό όταν τα κάτασπρα μαξιλάρια σας αποκτούν μια κίτρινη απόχρωση. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το διορθώσετε αυτό. Αναμείξτε τα ακόλουθα συστατικά: 1 φλιτζάνι απορρυπαντικό πλυντηρίου, 1 φλιτζάνι σκόνη απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων, 1 φλιτζάνι χλωρίνη, ½ φλιτζάνι βόρακα και πολύ ζεστό νερό. Τρίψτε τα μαξιλάρια σας με το μείγμα, ξεπλύνετε καλά και αφήστε να στεγνώσουν.

Εξαφανίστε τις γρατζουνιές από τα έπιπλα

Αν έχετε ένα ξύλινο τραπέζι γδαρμένο και άσχημο, μην το πετάξετε, γιατί μπορεί ακόμα να σωθεί. Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι ξύδι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, βυθίστε ένα πανί στο μείγμα και τρίψτε το πάνω στο ξύλο. Οι γρατσουνιές θα εξαφανιστούν εντελώς και το ξύλο θα μοιάζει με καινούργιο.

Τιπς για να αφαιρέστε τα άλατα νερού με ξύδι

Το δυσάρεστο στρώμα αλάτων που εμφανίζεται συχνά πάνω και γύρω από τις βρύσες, δεν είναι σίγουρα κάτι που θέλετε να έχετε στο σπίτι σας. Αλλά μπορείτε εύκολα να τα αφαιρέσετε με ξύδι.

Αν είναι μια επίπεδη επιφάνεια, ρίξτε λίγο ξύδι και αφήστε το να καθίσει για περίπου 20 λεπτά. Για την βρύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας εμποτισμένο με ξίδι.

Αφαιρέστε σημάδια θερμότητας

Αν έχετε λευκά σημάδια θερμότητας στα έπιπλά σας, για να τα καταργήσετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερη θερμότητα και υγρασία.

Πάρτε διάφορα υφάσματα και ψεκάστε τα με νερό. Βάλτε τους πάνω από το λεκέ και στη συνέχεια σιδερώστε από πάνω για περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Καθαρίστε τον καναπέ με αλκοόλ

Για να καθαρίσετε έναν καναπέ μικροϊνών χρειάζεστε ένα άσπρο σφουγγάρι και αλκοόλ. Ψεκάστε με το αλκοόλ την λεκιασμένη περιοχή και τρίψτε με το σφουγγάρι.

Αφήστε την περιοχή να στεγνώσει. Στη συνέχεια, τρίψτε με μια βούρτσα την περιοχή.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ