Μόνο περηφάνια: Έλληνας επιστήμονας «διέλυσε» και εξαφάνισε τον καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο

Η σπουδαία ανακάλυψη και η συμβολή του Έλληνα επιστήμονα Νικόλαου Ζαχαράκη για τον καρκίνο του μαστού δίνει ελπίδα.
μόνο-περηφάνια-έλληνας-επιστήμονας-178480

Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον δρα Στίβεν Ρόζενμπεργκ και τη συμμετοχή του Έλληνα επιστήμονα Νικόλαου Ζαχαράκη, έκαναν μια συναρπαστική ανακάλυψη: το ανοσοποιητικό σύστημα έχει την ικανότητα να πολεμήσει και να εξαλείψει τον καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο με πολλαπλές μεταστάσεις.

Αυτή η επανάσταση στον τομέα της ιατρικής φέρνει ελπίδα σε εκατομμύρια γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος:

Η μέθοδος βασίζεται στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, ώστε να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα.

Χρησιμοποιούνται θεραπείες ανοσοθεραπείας, όπως η χορήγηση τροποποιημένων Τ-κυττάρων, που δρουν ως στρατιώτες του ανοσοποιητικού συστήματος και στοχεύουν τα καρκινικά κύτταρα.

Η σπουδαία ανακάλυψη και η συμβολή του Έλληνα επιστήμονα Νικόλαου Ζαχαράκη

Σε μια κλινική μελέτη, η θεραπεία ανοσοθεραπείας επέφερε ύφεση σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του μαστού. Η ύφεση διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αρκετές ασθενείς, προσφέροντας ελπίδα για μακροχρόνια επιβίωση.

Η νέα θεραπεία κατάφερε να εξαφανίσει τελείως τον καρκίνο του μαστού σε μια γυναίκα που βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ασθένειας και προετοιμαζόταν για το θάνατό της, καθώς της είχαν δοθεί μόνο τρεις μήνες ζωής. Δύο χρόνια αργότερα, όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχει πλέον κανένα ίχνος καρκίνου στο σώμα της. Με τη θεραπεία αυτή απομόνωσαν κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος από το εσωτερικό του όγκου, τον οποίο αφαίρεσαν από την ασθενή.

«Ξέρουμε τον εχθρό και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη τακτική για να νικήσουμε τον καρκίνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νικόλαος Ζαχαράκης

Τα κύτταρα αυτά εξετάστηκαν στο εργαστήριο και αυτά που φάνηκαν να αναγνωρίζουν μεταλλάξεις τα πολλαπλασίασαν και τα έδωσαν πίσω στην ασθενή, με σκοπό να πολεμήσουν τα «κακά» κύτταρα. Αυτή η ασθενής είχε δεχθεί πολλές θεραπείες αλλά καμία δεν είχε διάρκεια. Με τη νέα θεραπεία, όλες οι μεταστάσεις εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες και πλέον μετά από σχεδόν δύο χρόνια παραμένει χωρίς ίχνος καρκίνου στο σώμα της.

Είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει κάτι τέτοιο, γι’ αυτό χαιρετίσθηκε ως αξιοθαύμαστο επίτευγμα, αν και προς το παρόν η θεραπεία έχει δοκιμασθεί με απόλυτη επιτυχία σε μία μόνο ασθενή. Πρόκειται λοιπόν για μια πειραματική θεραπεία, αλλά μπορεί μελλοντικά να φέρει επανάσταση στη θεραπεία όλων των καρκίνων, σύμφωνα με τους επιστήμονες. «Ξέρουμε τον εχθρό και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη τακτική για να νικήσουμε τον καρκίνο» δήλωσε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Νικόλαος Ζαχαράκης.

Δείτε το βίντεο:

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ