Παράδειγμα προς μίμηση: Ρεκόρ αγάπης από ζευγάρι 100 και 102 χρονών – Γιορτάζει 81 χρόνια γάμου και δηλώνει “δεν υπάρχει αφεντικό στη σχέση μας”

παράδειγμα-προς-μίμηση-ρεκόρ-αγάπης-α-178325

Μπορεί στις μέρες μας να είναι δύσκολο να κρατήσει μια σχέση ή ένας γάμος όμως το συγκεκριμένο ζευγάρι έρχεται να μας δώσει ελπίδα πως υπάρχει παντοτινή αγάπη. Αυτό το ζευγάρι κλείνει τα 81 χρόνια γάμου, είναι ευτυχισμένο και δίνει την καλύτερη συμβουλή για μια επιτυχημένη σχέση.

Τα γράμματα που έλαβε το ζευγάρι από την βασίλισσα Ελισάβετ

Είναι 100 κι 101 κι όμως είναι ακόμα ερωτευμένοι. Οι Ron και Joyce Bond που ζουν στο Shenley Wood Retirement Village του Milton Keynes, πιστεύεται πως είναι το πιο μακρά παντρεμένο ζευγάρι της Μεγάλης Βρετανίας. Παντρεύτηκαν στις 4 Ιανουαρίου 1941. «Τους έλεγαν στο γάμο τους ότι δεν θα διαρκούσε πολύ. Πόσο λάθος το κατάλαβαν;», λέει η κόρη τους, Eileen.

Ακόμα, το ζευγάρι είχε πάρει κι γράμματα αγάπης από την βασίλισσα Ελισάβετ για την επέτειο τους. Ο Ron με την Joyce παντρεύτηκαν στο Γενικό Γραφείο Μητρώου -όπου καταγράφονται γεννήσεις, θάνατοι, γάμοι και υιοθεσίες- μια μέρα που είχε σχεδόν δέκα πόντους χιόνι.

Έχουν λάβει γράμματα για την επέτειο τους για τα 80 χρόνια γάμου.«Υπήρχαν τεράστιες ουρές ζευγαριών καθώς έστελναν τότε όλη τη σειρά του Ron έξω για να βοηθήσει στον πόλεμο», εξηγεί η σύζυγός του.

Η συμβουλή του ζευγαριού

Μεταξύ άλλων συμφωνούν ότι ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. «Δεν υπάρχει αφεντικό στη σχέση μας. Και οι δύο δίνουμε και παίρνουμε», λέει η Joyce. «Ποτέ δεν περιμέναμε να φτάσουμε 81 χρόνια γάμου. Ξέρουμε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που πετύχαμε αυτόν τον εκπληκτικό στόχο. Νιώθω υπέροχα». Πρόσθεσε ο Ron: «Μερικές φορές η ζωή είναι σκληρή, αλλά το δουλεύουμε μαζί. Φροντίζουμε ο ένας τον άλλον».

Το 2013 αφού είχαν πάρει σύνταξη κι οι δυο αποφάσισαν να μετακομίσουν σε οίκο ευγηρίας.Η κόρη τους λέει πως οι γονείς της υπήρξαν ένα «πραγματικά εμπνευσμένο ζευγάρι». «Υπήρχε πάντα ένα θερμό καλωσόρισμα και πολλή αγάπη για όλους», είπε.

«Ο μπαμπάς εργάστηκε σκληρά για να συντηρήσει την οικογένεια, ενώ η μαμά για να κρατήσει το σπίτι και εμάς καθαρά και τακτοποιημένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περάσεις λίγο χρόνο μαζί τους για να καταλάβεις ότι αγαπούν και νοιάζονται ο ένας για τον άλλον, ακόμη και μετά από 81 χρόνια γάμου». Το ζευγάρι εκτός από τα δύο παιδιά έχουν αποκτήσει τρία εγγόνια, έξι δισέγγονα και ένα τρισέγγονο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ