Γυμναστήριο: Ισχυρό αντικαταθλιπτικό

Μεγάλη βοήθεια στην αλλαγή διάθεσης προσφέρει το γυμναστήριο σύμφωνα με νέες έρευνες. Ένας καλός τρόπος είναι το γυμναστήριο.
γυμναστήριο-ισχυρό-αντικαταθλιπτικ-60844

Μεγάλη βοήθεια στην αλλαγή διάθεσης προσφέρει το γυμναστήριο σύμφωνα με νέες έρευνες

Τα τελευταία χρόνια λόγω και της μεγάλης έξαρσης ψυχικών διαταραχών, οι επιστήμονες μελετούν με προσοχή το πως μπορούμε να φροντίσουμε την ψυχική μας ισορροπία. Ένας καλός τρόπος είναι το γυμναστήριο.

 

Γυμναστήριο: Τι είναι οι μυοκίνες και που βοηθούν

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, μια ομάδα ερευνητών από την Κοπεγχάγη προχώρησε σε μια αξιοσημείωτη διαπίστωση: Ένας ισχυρός σύμμαχος της ψυχικής υγείας είναι… οι μύες. Όλοι γνωρίζουν ότι οι μύες είναι σημαντικοί για τη σωματική υγεία, λίγοι όμως έχουν καταλάβει τη σημασία ενός γυμνασμένου μυϊκού συστήματος για την ψυχική υγεία.

Η σχέση μυών και ψυχικής υγείας αποτελεί πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη. Η επιστημονική κοινότητα παρέμενε στο σκοτάδι μέχρι να δημοσιευθούν τα ευρήματα αυτής της έρευνας, σύμφωνα με την οποία η ενεργοποίηση των μυών εκκρίνει μικροσκοπικούς χημικούς αγγελιοφόρους, που ονομάζονται μυοκίνες. Οι μυοκίνες επιδρούν σημαντικά στη λειτουργία των οργάνων, μεταξύ των οποίων και του εγκεφάλου.

Γυμναστήριο: Απολαύστε τα οφέλη της ψυχικής ισορροπίας

Σύμφωνα με τα ερευνητικά ευρήματα, μέσω των μυοκινών, ο μυϊκός ιστός επικοινωνεί απευθείας με τον εγκέφαλο, πυροδοτώντας μια σειρά από βιολογικές αποκρίσεις που βελτιώνουν τη μνήμη, τη μάθηση και τη διάθεση. Αυτός ο μηχανισμός, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, υποδηλώνει ότι ένα άτομο που ασχολείται με σωματικές δραστηριότητες, οι οποίες χτίζουν και διατηρούν υγιή τον μυϊκό ιστό, μπορεί να απολαμβάνει μια σειρά από οφέλη γνωστικής και ψυχικής υγείας.

Έτσι λοιπόν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η γυμναστική βοηθά στην ψυχική μας υγεία. Ξεκινήστε λοιπόν τώρα γυμναστήριο και φροντίστε σώμα και πνεύμα.

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ