Λινού για κορονοϊό: Μάσκες και ανοιχτά παράθυρα στα σχολεία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η  καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού για τον κορονοϊό στα σχολεία
λινού-για-κορονοϊό-μάσκες-και-ανοιχτά-60808

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η  καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού για τον κορονοϊό στα σχολεία

Η έναρξη των σχολικών μαθημάτων επέφερε αύξηση και στα κρούσματα κορονοϊού, με την καθηγήτρια Αθηνά Λινού για τον κορονοϊό και την αποφυγή του να προτείνει άμεσα μέτρα όπως αποστάσεις και χρήση μάσκας.

Λινού για κορονοϊό: Πολύ σύντομα θα έχουμε έξαρση του ιού

«Εάν συνεχίσουμε με την σημερινή τακτική, φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε έξαρση του ιού» δήλωσε η κυρία Λινού για τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι εκείνο που την ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι η σχέση των ηλικιωμένων με τα μικρά παιδιά που είναι διαρκώς εκτεθειμένα και δεν προσέχουν.

Μάλιστα, η καθηγήτρια, επισημαίνει ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε ύφεση, όσον αφορά στη διασπορά του ιού, ωστόσο οι 16 θάνατοι την ημέρα που καταγράφονται στη χώρα μας, σημαίνουν σχεδόν 500 θάνατοι το μήνα και σχεδόν 6.000 θάνατο τον χρόνο.

Δεν απέχουν δε καθόλου από τους 400 θανάτους καθημερινά στις ΗΠΑ, καθώς πληθυσμιακά είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μία φωτιά που σιγοκαίει και δεν έχουμε φροντίσει να την σβήσουμε, με αποτέλεσμα να ξαναφουντώσει.

Λινού για κορονοϊό: «Ναι» στη μάσκα και στα ανοιχτά παράθυρα

Επομένως, όσον αφορά στα σχολεία η συνομιλήτριά μας, επισημαίνει ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά, όταν υπάρχουν αυξημένα κρούσματα, να φορούν μάσκες, να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά.

Επίσης, η κυρία Λινού για τον κορονοϊό τόνισε πως καλύτερα είναι να κλείσουν τα σχολεία δύο ημέρες, παρά να κλείσουν οι πόρτες και τα παράθυρα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ