Πάρκινσον: Τα περισσότερα άτομα ένιωσαν πρώτα αυτά το συμπτώματα

πάρκινσον-τα-περισσότερα-άτομα-ένιωσ-60672

Τα πιο πολλά άτομα με τη νόσο του Πάρκινσον ένιωσαν πρώτα αυτά τα συμπτώματα που θα αναφέρουμε παρακάτω.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά η έγκαιρη ανίχνευση θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά τη θεραπεία.

Ποια είναι τα συμπτώματα που νιώθουν όσα άτομα παθαίνουν Πάρκινσον

«Ως πεδίο, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα ότι οι ασθενείς με Πάρκινσον έχουν πολλές επιλογές θεραπειών και αυτός είναι ένας επιτακτικός λόγος για τον οποίο χρειάζονται ειδικοί γιατροί Πάρκινσον», λέει ο Michael Okun, MD, Καθηγητής Νευρολογίας, Πανεπιστήμιο της Φλόριντα .

«Όταν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, μπορούμε πραγματικά να γίνει μία βιώσιμη πάθηση. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε περισσότερους γενικούς ιατρούς και γενικούς νευρολόγους σχετικά με τις βασικές αρχές της προσαρμογής της φροντίδας για τη νόσο του Πάρκινσον και πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερα χρήματα για την εκπαίδευση περισσότερων ειδικών για το Πάρκινσον νευρολόγων».

Τι ακριβώς παθαίνουν τα άτομα που θα νοσήσουν από Πάρκινσον- Ολα τα συμπτώματα

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα τα πρώτα σημάδια της νόσου του Πάρκινσον που πρέπει να αναγνωρίσετε, σύμφωνα με τους γιατρούς.

1. Προβλήματα με το περπάτημα

Ξαφνικά προβλήματα με το βάδισμα θα μπορούσαν να είναι ένα πρόωρο σημάδι Πάρκινσον, αναφέρουν οι ειδικοί. Οι αλλαγές στο βάδισμα και στη γνωστική λειτουργία προηγούνται της διάγνωσης της ιδιοπαθούς (χωρίς γνωστή αιτία) νόσου του Πάρκινσον και μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα από τα τυπικά μη κινητικά συμπτώματα.

Ο εντοπισμός ατόμων κατά τη διάρκεια της πρόδρομης (πρώιμης) περιόδου που προηγείται των κινητικών συμπτωμάτων θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμος για κλινικές μελέτες που αναζητούν νέες θεραπείες για την πρόληψη ή την καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου».

2. Δυσκαμψία και βραδύτητα

Η δυσκαμψία και η βραδύτητα είναι μερικά από τα πρώτα και πιο κοινά σημάδια της νόσου του Πάρκινσον. Τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον και ο βαθμός βαρύτητάς τους είναι διαφορετικοί για κάθε άτομο», σύμφωνα με το Ίδρυμα Μάικλ Τζ. Φοξ για την Έρευνα του Πάρκινσον.

3. Σεξουαλική Δυσλειτουργία

Σεξουαλικά ζητήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι σύμπτωμα της νόσου του Πάρκινσον.

Η νόσος του Πάρκινσον συμβάλλει στη σεξουαλική δυσλειτουργία μέσω σωματικών, ψυχολογικών και φαρμακολογικών επιδράσεων.

Η κόπωση, η βραδυκινησία και η ακαμψία μπορούν να κάνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα πιο δύσκολη. Ο τρόμος και η δυσκινησία μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία, ειδικά καθώς αυτά τα συμπτώματα αυξάνονται. Η κατάθλιψη, που συχνά σχετίζεται με τη νόσο, μπορεί να μειώσει την σεξουαλική ορμή. Προβλήματα εικόνας σώματος, μετατοπίσεις ρόλων και αλλαγές σε εμφάνιση είναι πρόσθετοι ψυχικοί παράγοντες.

4 Κατάθλιψη και Άγχος

Η κατάθλιψη και το άγχος είναι κοινά μη κινητικά συμπτώματα που σχετίζονται με τη νόσο του Πάρκινσον. Μπορούν να εμφανιστούν μετά από μια διάγνωση ή κατά την προσαρμογή στα μεταβαλλόμενα συμπτώματα, αλλά αποτελούν επίσης μέρος της ίδιας της υποκείμενης νόσου. Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στη διάθεση, την ενέργεια ή τη σκέψη καθώς και διακυμάνσεις στην όρεξη, το βάρος ή τον ύπνο.

5 Διαταραχές ύπνου

Η αϋπνία και άλλες διαταραχές ύπνου συνδέονται στενά με τη νόσο του Πάρκινσον. Οι διαταραχές ύπνου είναι ένα κοινό μη κινητικό σύμπτωμα της νόσου του Πάρκινσον (PD) που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στον ύπνο ή στον ύπνο. Είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζουμε και να τα αντιμετωπίζουμε όχι μόνο για να διασφαλίσουμε τη βελτιστοποίηση της γενικής υγείας, αλλά και για να μεγιστοποιήσουμε τη διαχείριση της νόσου του Πάρκινσον.

Ο ύπνος κάποιου ατόμου με Πάρκινσον μπορεί να επηρεαστεί από κινητικά ή μη κινητικά συμπτώματα, παρενέργειες φαρμάκων ή συναφείς καταστάσεις όπως το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών ή διαταραχή συμπεριφοράς ύπνου REM.

Καλό λοιπόν είναι να γνωρίζουμε τα συμπτώματα του Πάρκινσον για να το προλάβουμε πριν ακόμα εμφανιστεί και κάνει τη ζωή μας δύσκολη.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ