Καρκίνος του Προστάτη: Αυτό που πρέπει να κάνετε καθημερινά για καλύτερη αντιμετώπιση

Η άσκηση έχει πρόσθετα οφέλη και για τους άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη, ένας πολύ καλό βοηθός.
καρκίνος-του-προστάτη-αυτό-που-πρέπει-60426

Η άσκηση έχει πρόσθετα οφέλη και για τους άνδρες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη

Ερευνώντας τον καρκίνο του προστάτη, τον δεύτερο πιο συχνό καρκίνο στους άνδρες, οι επιστήμονες κατέληξαν πως η άσκηση είναι ένας πολύ καλό βοηθός.

Καρκίνος του προστάτη: Σημαντική η πρώιμη διάγνωση

Είναι σημαντικό οι άνδρες να ελέγχονται εγκαίρως για την πρώιμη διάγνωση της νόσου, ενώ μια έρευνα του 2017 έδειξε ότι η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα ως συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να βελτιώσουν την πρόγνωση για τους ασθενείς.

Η άσκηση κάνει καλό στο σώμα και αυτό ισχύει και για τους άνδρες με καρκίνο του προστάτη.

«Βρήκαμε ότι η άσκηση και η γενικότερη καλή φυσική κατάσταση έχουν επίδραση όχι μόνο στη βιολογία του όγκου, αλλά και στον τρόπο που ορισμένες θεραπείες επενεργούν σε αυτη τη βιολογία» εξηγεί ο Δρ Mitchell Humphreys ουρολόγος της Κλινικής Mayo.

Καρκίνος του προστάτη: Νέος επιστημονικός τομέας exercise oncology

Τα ευρήματα αποτελούν μέρος ενός ανερχόμενου επιστημονικού τομέα που εντάσσει την άσκηση στο θεραπευτικό πλάνο για τους πάσχοντες από καρκίνο προστάτη και ονομάζεται exercise oncology.

Το βασικό σκεπτικό αυτής της προσέγγισης είναι ότι μεγιστοποιώντας την καρδιαγγειακή υγεία και αποκτώντας βέλτιστη φυσική κατάσταση, οι ασθενείς με καρκίνο προστάτη θα έχουν καλύτερη πρόγνωση τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια, ακόμη και μετά τη θεραπεία εξηγεί ο Δρ Mitchell Humphreys

Καρκίνος του προστάτη: Συμβουλευόμαστε πάντα τον γιατρό μας

Βεβαίως, πάντα πρέπει πριν κάνουμε το οτιδήποτε να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας. Έτσι λοιπόν οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη είναι σημαντικό να μιλήσουν με τον γιατρό τους, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τύπος άσκησης με προστατευτική δράση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ