3 επιπτώσεις στην υγεία που προκαλεί το φυσικό αέριο

3-επιπτώσεις-στην-υγεία-που-προκαλεί-το-60654

Κι όμως, από διαρροή φυσικού αερίου υπάρχουν αυτές οι 3 επιπτώσεις στην υγεία μας και τη φυσική μας κατάσταση.

Το φυσικό αέριο, ένα ορυκτό καύσιμο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης. Πρόκειται για αέριο υδρογονάνθρακα που περιέχει κυρίως μεθάνιο. Το φυσικό αέριο χρησιμοποιείται στην κατασκευή λιπασμάτων, αντιψυκτικών, πλαστικών, φαρμακευτικών προϊόντων και υφασμάτων.

Το φυσικό αέριο είναι μια λύση στην οποία έχει στραφεί αρκετός κόσμος για να δει λογαριασμούς του να…«ξεφουσκώνουν» μακροπρόθεσμα. Είτε κάνετε καλό στην τσέπη σας τελικά ή όχι , καλό είναι να έχετε κατά νου και τους κινδύνους για την υγεία που μπορεί να επιφέρει μια πιθανή διαρροή.

Πως μπορεί να προκαλέσει αυτές τις 3 επιπτώσεις το φυσικό αέριο στην υγεία

Από τη στιγμή που το φυσικό αέριο είναι φυσικά αόρατο και άοσμο είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί σε υψηλές συγκεντρώσεις στον αέρα. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, οι εταιρείες πρέπει κανονικά να προσθέτουν μια μορφή μερκαπτάνης, ένα χημικό που μυρίζει σαν κλούβιο αυγό. Σε χαμηλές συγκεντρώσεις, η διαφυγή του φυσικού αερίου μπορεί να ανιχνευθεί από την οσμή. Παρόλα αυτά, δεν είναι καλό να βασίζεται κανείς στην αίσθηση αυτή γιατί μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ποιές είναι οι 3 επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει το φυσικό αέριο στην υγεία μας και πώς να προστατευτούμε

Δεν είναι λίγες οι φορές που η διαρροή δεν ανιχνεύεται ενώ αν δεν υπάρχει σύστημα ανίχνευσης μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα που βλάπτουν την υγεία μας.

Κατά βάση αυτό μπορεί να έχει ως συνέπεια:

1.Μειωμένα επίπεδα οξυγόνου

2.Απελευθέρωση μονοξειδίου του άνθρακα

3. Κίνδυνος πυρκαγιάς ή έκρηξης

Τι προκαλούν τα μειωμένα επίπεδα οξυγόνου

Η διαρροή φυσικού αερίου μπορεί να αντικαταστήσει το οξυγόνο στην ατμόσφαιρα. Χωρίς οξυγόνο, μπορεί να μην μπορεί κανείς να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα να έχει μια σειρά από τα εξής συμπτώματα:

Πονοκέφαλος

Ζαλάδα

Ναυτία

Ενοχλήσεις στα μάτια και στον λαιμό και στα μάτια

Κόπωση

Αναπνευστικά προβλήματα

Ωχρό δέρμα και φουσκάλες

Τι προκαλεί η έκκληση μονοδειδίου του άνθρακα

Μια από τις βασικές χρήσεις του στην βιομηχανία είναι η παροχή θέρμανσης. Αυτό σημαίνει ότι το φυσικό αέριο καίγεται παρουσία αέρια. Αν καεί χωρίς την παρουσία αρκετού αερίου, η ατελής διαδικασία καύσης δημιουργεί μονοξείδιο του άνθρακα ένα τοξικό αέριο, πολύ επικίνδυνο.

Η δηλητηρίαση από το μονοξείδιο του άνθρακα είναι παρόμοια με την δηλητηρίαση του φυσικού αερίου, με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Tip ασφάλειας: Μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση ανίχνευσης μονοξειδίου του άνθρακα μαζί με το σύστημα που ανιχνεύει το φυσικό αέριο.

Κίνδυνος φωτιάς ή έκρηξης

Για να πάρει φωτιά χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα, μόλις 5% της συγκέντρωσής του φυσικού αερίου για να δημιουργηθεί μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Τι κάνουμε όταν υποπτευόμαστε ότι υπάρχει διαρροή

Αν υπάρχει η παραμικρή υποψία πρέπει να καλέσουμε αμέσως την πυροσβεστική.

Αν η διαρροή είναι έξω από το σπίτι σας τότε ακολουθήσετε τις εξής οδηγίες:

Όταν η διαρροή είναι μικρή εγκαταλείπουμε την περιοχή αν δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της διαρροής

Όταν η διαρροή είναι μεγάλη εγκαταλείπουμε όσο πιο σύντομα γίνεται. Ένα μόνο κινητό τηλέφωνο μπορεί να πυροδοτήσει μια έκρηξη.

Μην αγγίζετε ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται κοντά σας μέχρι να επιβεβαιώσετε ότι είναι όλα εντάξει.

Γι΄ αυτό θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή του φυσικού αερίου που βάζουμε στον χώρο μας καθώς και να είμαστε έτοιμοι να προστατευτούμε από τυχόν διαρροές.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ