Απώλεια λίπους: Το αρχαίο ρόφημα που ρίχνει τη χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και κάνει καλό στο έντερο

Όταν χρειάζεται, η απώλεια λίπους είναι σημαντική για την βελτίωση της συνολικής υγείας. Ωστόσο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, χρειάζεται σωστή διατροφή, άσκηση και υπομονή. Μάλιστα, ένα ρόφημα που έχει ρίζες από τα αρχαία χρόνια, βοηθάει αρκετά στην καύση του λίπους όπως έδειξαν έρευνες.
απώλεια-λίπους-το-αρχαίο-ρόφημα-που-ρί-182888

Όταν χρειάζεται, η απώλεια λίπους είναι σημαντική για την βελτίωση της συνολικής υγείας. Ωστόσο δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, χρειάζεται σωστή διατροφή, άσκηση και υπομονή. Μάλιστα, ένα ρόφημα που έχει ρίζες από τα αρχαία χρόνια, βοηθάει αρκετά στην καύση του λίπους όπως έδειξαν έρευνες.

Απώλεια λίπους: Το τσάι kombucha και οι ευεργετικές ιδιότητες

Πρόκειται για το τσάι kombucha. Στην ουσία πρόκειται για έναν ζυμομύκητα που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού. Μέσω της ζύμωσης του μύκητα που προκύπτει απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων, προβιοτικά που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση του kombucha βοηθά στη μείωση του λίπους και παράλληλα μειώνει τα τριγλυκερίδια. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό PLOS Genetics, αυξάνοντας τα οφέλη του συγκεκριμένου ροφήματος στον οργανισμό σας.

Σύμφωνα με τον Rob Dowen, καθηγητή κυτταρικής βιολογίας και φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill και συγγραφέα της μελέτης, «τα ευρήματα της μελέτης είναι πολύ σημαντικά. Οφείλουμε να ανακαλύψουμε νέους τρόπους για να μειώσουν οι άνθρωποι τη συσσώρευση λίπους και να μειώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο σώμα, που αποτελούν τους κύριους παράγοντες εμφάνισης ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα».

«Η διερεύνηση των λειτουργικών τροφίμων που μπορούν να βελτιώσουν άμεσα την ομοιόσταση των λιπιδίων κατά τη διάρκεια των μεταβολικών ασθενειών ή που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως συμπλήρωμα των παραδοσιακών θεραπευτικών προσεγγίσεων, είναι υψίστης σημασίας για τον εντοπισμό νέων στρατηγικών για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης υγείας στη σύγχρονη εποχή» εξήγησε ο Dowen στο Medical News Today.

Απώλεια λίπους: Περισσότερες μελέτες για το τσάι kombucha

Προηγούμενες μελέτες, ανέφερε ο καθηγητής, έχουν δείξει ότι το kombucha μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και η ηπατική νόσος. Επίσης, το συγκεκριμένο τσάι ρίχνει την πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στην καλύτερη υγεία του εντέρου.

Από την πλευρά του ο καρδιολόγος Cheng-Han Chen στο MemorialCare Saddleback Medical Center της Καλιφόρνια, δήλωσε για τη νέα μελέτη για το τσάι kombucha που δημοσιεύθηκε, ότι «είναι ενδιαφέρουσα και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντική έρευνα».

«Γνωρίζουμε ότι η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών είναι ένας μεγάλος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Η παχυσαρκία, η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και τα επίπεδα χοληστερόλης – είναι όλα παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Αν υπήρχε ένας τρόπος να προσαρμόσουμε το έντερό μας έτσι ώστε να μην απορροφά τόσα κορεσμένα λίπη και να μην μεταβολίζει τόσα από αυτά, τότε αυτό θα μπορούσε να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και το καρδιαγγειακό σύστημα», ανέφερε ο Chen.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μίτση Καρρά: Η άγνωστη σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη στα 84 της χρόνια – Οι 2 πασίγνωστες σκηνές που την ντούμπλαρε

Στάθης Αγγελόπουλος: «Καίει» γνωστό δικηγόρο – «Ανεβήκαμε σπίτι του, άρχισε να μου κάνει διάφορα»

Βασιλική Ανδρίτσου: «Νιώθω περήφανη που κατάφερα να γίνω μητέρα στα 46 μου, δεν αισθάνομαι μεγάλη»

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ