Μίτση Καρρά: Η άγνωστη σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη στα 84 της χρόνια – Οι 2 πασίγνωστες σκηνές που την ντούμπλαρε

Η Μίτση Καρρά, η άγνωστη σωσίας της μεγαλύτερης σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, Αλίκης Βουγιουκλάκη την ντούμπλαρε σε 2 πασίγνωστες σκηνές
μίτση-καρρά-η-άγνωστη-σωσίας-της-αλίκη-182842

Η Μίτση Καρρά, μια ηθοποιός με όνομα άγνωστο στο ευρύ κοινό, φέρει μια κληρονομιά άρρηκτα συνδεδεμένη με μια από τις μεγαλύτερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Καρρά δεν κοσμούσε εξώφυλλα περιοδικών, ούτε πρωταγωνίστησε σε ταινίες, αλλά η ομοιότητά της με την Αλίκη την έκανε να υποδυθεί, έστω και για λίγο, την εθνική μας σταρ, χαρίζοντάς μας εικόνες που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη.

Η Μίτση Καρρά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Γεννημένη ως Μαλαμίτσα Καπετανοπούλου στην Ισμαηλία το 1940, η Καρρά βίωσε μια ζωή γεμάτη αλλαγές. Ξεκινώντας από τα Καλλιστεία του 1956, όπου τερμάτισε στην 5άδα, η ζωή της την οδήγησε στην Αυστραλία μετά τον γάμο της με τον Γιάννη Καρρά. Εκεί, η ενασχόλησή της με τη μόδα έλαβε σάρκα και οστά, έως ότου η μοίρα έστρεψε το βλέμμα της προς το σινεμά.

Η δεκαετία του 1960 σημαδεύτηκε από την άφιξη της Καρρά στον ελληνικό κινηματογράφο. Όχι ως πρωταγωνίστρια, αλλά ως σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η ομοιότητα τους ήταν εκπληκτική, τόσο εμφανισιακά όσο και στη σωματική διάπλαση. Η Αλίκη, έγκυος στον γιο της Γιάννη, βρέθηκε στην ανάγκη για μια σωσία σε δύσκολες σκηνές. Η Καρρά, με την κομψότητα και την αβίαστη γοητεία της, παρενέβη.

Στις ταινίες “Η Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά” και “Η Νεράιδα και το Παλικάρι”, η Καρρά αντικατέστησε την Αλίκη σε πλάνα πλάτης, μακρινά πλάνα και σκηνές δράσης. Η ίδια, σε συνέντευξή της, μίλησε με ζεστασιά για την εμπειρία της, περιγράφοντας την Αλίκη ως γενναιόδωρη και ευγενική συνεργάτιδα.

«Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στον Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα».

«Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη» είχε δηλώσει η Μίτση Καρρά στην «Απογευματινή».

Όταν η Μίτση Καρρά ντούμπλαρε την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Μίτση Καρρά, αν και άγνωστη στο ευρύ κοινό, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου.

Ωστόσο, η συμβολή της στην αθάνατη μνήμη της Αλίκης παραμένει αδιαμφισβήτητη.

Σήμερα, η Μίτση Καρρά, στα 84 της χρόνια, παραμένει μια αξιοσημείωτη φιγούρα, συνδεδεμένη με την αίγλη και την αστείρευτη γοητεία της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Η Μίτση Καρρά στα 84 της χρόνια

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Μαθεύτηκε 62 χρόνια μετά: Η απαγόρευση στην ταινία η «Αλίκη στο ναυτικό» και η άγνωστη ιστορία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Κάνουν «μπαμ» αλλά λίγοι τα παρατήρησαν: 15 λάθη σε παλιές ελληνικές ταινίες που δεν τα είχαμε προσέξει

Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη επιτυχία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ